«Η έξαρση η οποία μας έχει απασχολήσει τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι παρουσιάζει πτωτική τάση.
Είναι η πρώτη εβδομάδα στην οποία έχουμε και σημαντική μείωση στον αριθμό των νέων νοσηλειών αλλά και στους υπόλοιπους δείκτες και φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η αποκλιμάκωση», είπε, σχετικά με την τελευταία έξαρση του κορωνοϊού, ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής.

Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν στάσιμα ύδατα, ακόμα και μικρής ποσότητας», καθώς γίνονται εστίες πολλαπλασιασμού των κουνουπιών».

Ο ιός είναι από τους κινδύνους λοιμωδών νοσημάτων ειδικά τη θερινή περίοδο και μεταδίδεται αποκλειστικά από τσίμπημα κουνουπιού, δηλαδή δεν μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα ατομικά μέτρα προστασίας είναι η χρήση εντομοαπωθητικού, να αποφεύγουμε να έχουμε σημεία του σώματός μας χωρίς ρούχα, δηλαδή να μειώνουμε τον κίνδυνο έκθεσης σε τσιμπήματα, καθώς και να αποφεύγουμε το να διατηρούμε στο κήπο μας είτε στο σπίτι μας στάσιμα νερά, ακόμα και αν πρόκειται για μικρές επιφάνειες ή μικρά αντικείμενα που περιέχουν στάσιμα νερά.

Πηγές:
ertnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ECDC εφιστά την προσοχή ταξιδιωτών που επισκέπτονται ενδημικές χώρες του ιού Oropouche
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κασσελάκη στο μαιευτήριο «Έλενα» μετά τις καταγγελίες
Φορετό scanner εγκεφάλου θα μπορούσε να βελτιώσει την έρευνα στη νόσο του Πάρκινσον και την άνοια