Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας γυναίκα με τον γιό της επισκέφθηκε γιατρό στα απογευματινά ιατρεία για συνταγογράφηση.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), λίγη ώρα αργότερα έπεσε στο κεφάλι της τμήμα της ψευδοροφής, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

"Πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος στα νοσοκομεία για να μην μας έρθει κάτι στο κεφάλι;", διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, χρειάζεται έλεγχος και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει τα νοσοκομεία να χρηματοδοτηθούν.

"Σήμερα, τα νοσοκομεία έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,2 δισ. ευρώ που είναι θηλιά στο λαιμό. Δεν αποκλείεται πολλά τέτοια συμβάντα να προκύπτουν από κακοτεχνίες", σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Καταγγέλλει πως δεν γίνεται λεπτομερής έλεγχος των εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία ή γίνεται πλημμελώς , καθώς υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και κενά στις τεχνικές υπηρεσίες.

Το παρήγορο - τονίζει - είναι πως τελευταία ήρθαν στα νοσοκομεία κάποιοι τεχνικοί, κυρίως συντηρητές με τα προγράμματα ΔΥΠΑ και σνανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 24 νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου - 3 θάνατοι
Πόσο μπορεί να βελτιώσει η μπανάνα την ποιότητα του ύπνου
Ο καρδιακός κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση [μελέτη]