Η γερμανική φαρμακευτική και αγροχημική εταιρεία Bayer ενισχύει τον τομέα της θεραπείας του καρκίνου με μια συμφωνία αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Bayer συμφώνησε να συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας NextRNA για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων, ανακοίνωσε την ο γερμανικός φαρμακευτικός και αγροτικός όμιλος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η NextRNA θα λάβει έως και 547 εκατ. δολάρια (490 εκατ. ευρώ) από την Bayer, συμπεριλαμβανομένων προκαταβολών και πληρωμών ορόσημων βάσει επιτυχίας, χρηματοδότησης της έρευνας και κλιμακωτών αμοιβών αδειών χρήσης. Προβλέπεται η ανάπτυξη δύο ογκολογικών προγραμμάτων, το πρώτο εκ των οποίων βρίσκεται σήμερα σε πρώιμη προκλινική ανάπτυξη στην NextRNA.

Η αναπλήρωση του φαρμακευτικού αγωγού είναι απαραίτητη για τη Bayer, καθώς οι πατέντες για το αντιπηκτικό Xarelto που έσπασε τα ταμεία και το οφθαλμολογικό φάρμακο Eylea - λήγουν στα μέσα της δεκαετίας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ελπίδα της εταιρείας, το αντιπηκτικό Asundexian, απέτυχε σε μια κρίσιμη κλινική δοκιμή στα τέλη του περασμένου έτους. Ο Όμιλος ανέμενε ότι θα είχε δυνατότητα μέγιστων πωλήσεων άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φάρμακό του.

Για την ενίσχυση του φαρμακευτικού της αγωγού, η Bayer είχε ήδη ανακοινώσει τον Μάρτιο την αγορά των δικαιωμάτων ενός νέου φαρμάκου για την καρδιά, το οποίο θα μπορούσε σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά - η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Ιανουάριο.

Σε αυτή τη συμφωνία, η Bayer βάζει στο τραπέζι έως και 310 εκατομμύρια δολάρια για προκαταβολές και βραχυπρόθεσμες πληρωμές ορόσημων βάσει της επιτυχίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο καρδιακός κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση [μελέτη]
Ενδοοικογενειακή βία: Τι αλλάζει στο νομοθετικό πλαίσιο για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή της
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη