Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ οι περιοχές που επηρεάζονται ή βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο ορισμός συγκεκριμένων περιοχών ως "επηρεαζόμενων" ή "υψηλού κινδύνου" χρησιμοποιείται προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς ασφάλειας του αίματος και αιμοεπαγρύπνησης, καθώς αφορούν σε περιοχές όπου εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω μετάγγισης.

Ως επηρεαζόμενες περιοχές ορίζονται οι Δήμοι με πρόσφατη καταγραφή τουλάχιστον ενός κρούσματος λοίμωξης από ιό σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ως υψηλού κινδύνου περιοχές ορίζονται οι Δήμοι στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης, αλλά
συνδυάζονται παράγοντες κινδύνου για επικείμενη μετάδοση του ιού σε ανθρώπους και καταγραφή κρουσμάτων (εγγύτητα σε επηρεαζόμενες περιοχές,  γεωμορφολογικά δεδομένα, τρέχοντα και ιστορικά επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης, διαθέσιμα δεδομένα επιτήρησης της κυκλοφορίας του ιού σε κουνούπια/ζώα, στην ευρύτερη περιοχή). 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η AbbVie ολοκλήρωσε την εξαγορά της Cerevel Therapeutics
Η ΕΣΑμεΑ για το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τον ΕΟΠΥΥ
Απεβίωσε ο καθηγητής Ν. Μαδιάς - Η πρόσφατη συνέντευξή του στο Iatronet.gr