Παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πτέρυγας του 6ου ορόφου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά 'Μεταξά", η οποία και αναμένεται να δοθεί προς χρήση στα μέσα του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για τον 2ο όροφο του νοσοκομείου, μετά τον 7ο, που ανακαινίστηκε πλήρως στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου Σαράντο Ευσταθόπουλο, επέβλεψε και την κατασκευή του πρώτου κοινόχρηστου WC για ΑΜΕΑ στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του ισογείου, καθώς επίσης και τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Α Πειραιά & Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκος Βλαχάκος, οι βουλευτές Β Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Στάθης Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιχάλης Αγρανιώτης, ο πρόεδρος της Α Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Δημήτρης Πεφάνης, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο εφήμεριος του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιά αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Γιαννίσης.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

"Σήμερα, είχα τη χαρά να έρθω στο Νοσοκομείο 'Μεταξά', το οποίο έχω επισκεφθεί πολλές φορές ως υπουργός Υγείας για να εγκαινιάσουμε τον 6ο όροφο, ο οποίος ανακαινίστηκε πλήρως μέσα από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Έχουμε, ήδη, ανακαινίσει τον 7ο όροφο, προχωράμε στην ανακαίνιση των ΤΕΠ, έχουμε ενισχύσει το προσωπικό και θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου γιατί έχουν ανεβάσει πάρα πολύ τους δείκτες εξυπηρέτησης, έχουν αυξήσει τον αριθμό των χειρουργείων, έχουν μειώσει τη λίστα αναμονής και το νοσοκομείο πηγαίνει ολοένα και καλύτερα. Εδώ είμαστε και θα ετοιμάσουμε για τον Πειραιά και το νοσοκομείο 'Μεταξά' και πολλές θετικές εκπλήξεις για το μέλλον. Το νέο ΕΣΥ όχι απλά δεν καταρρέει, αλλά αντιθέτως βιώνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης και ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα, από συστάσεώς του, με το νοσοκομείο 'Μεταξά' να αποτελεί την καλύτερη απόδειξη».

Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε:

"Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε απλά τον πλήρως ανακαινισμένο 6ο όροφο του νοσοκομείου 'Μεταξά'. Εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή που ξεκίνησε για το νοσοκομείο μας επί υπουργίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Χωρίς να το επιδιώξει ο κ. υπουργός έχει καταγράψει ένα ρεκόρ! Είναι ο μοναδικός υπουργός Υγείας που έχει επισκεφθεί το νοσοκομείο 'Μεταξά' τόσες φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Με τη στήριξή του και και τις καίριες παρεμβάσεις του, μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε αρκετά. Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων ιατρικού προσωπικού των τελευταίων δεκαετιών, με προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, ανανεώσαμε τη θητεία δεκάδων χρήσιμων εργαζομένων μέσω του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για ηλικίες 55 - 67, ανακαινίσαμε πλήρως δυο ορόφους του Νοσοκομείου, ξεκινούμε τη κατασκευή νέου υπερσύγχρονου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα 'Οίκοθεν' σε χρόνο ρεκόρ χορηγώντας τις πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους, εντάσσοντας το πρόγραμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης για την περαιτέρω ανάπτυξή του, αναπτύξαμε το πρόγραμμμα ρομποτικής χειρουργικής με νέες πολύπλοκες επεμβάσεις και συνεργασίες, ενώ μειώσαμε τις λίστες αναμονής των χειρουργείων, ξεκινάμε την ψηφιοποίηση του αρχείου με τους φακέλους των ασθενών καθώς και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, καθώς και πολλά ακόμα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα επιλυθούν και τα πλέον βασικά ζητήματα που απασχολούν το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά 'Μεταξά', το ζήτημα των κτιριακών υποδομών και της αντικατάστασης των μηχανημάτων της ακτινοθεραπείας με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα, βάζοντας ξανά το νοσοκομείο σε τροχιά ανάπτυξης και πρωτοπορίας για τα επόμενα 50 έτη και χαρίζοντας του την αίγλη του παρελθόντος, προς όφελος των ογκολογικών ασθενών".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ακμή: Δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα μας
Οι ηλικιωμένοι με καρκίνο επωφελούνται από τη γηριατρική αξιολόγηση
Γεωργιάδης: Αίρονται οι περιορισμοί στις εξετάσεις ασθενών με σοβαρά νοσήματα