Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει στις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης προσφέρει τις βασικές εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των παρακάτω εξετάσεων για τον μαστογραφικό τους έλεγχο:

  • Ψηφιακή Μαστογραφία σε μειωμένη τιμή
  • Υπερηχογράφημα Μαστών σε μειωμένη τιμή
  • Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών σε μειωμένη τιμή

Η ενέργεια ισχύει για κάθε ραντεβού που θα προγραμματιστεί από 1 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea στην Αττική. Για την εξέταση δεν απαιτείται παραπεμπτικό ιατρού.

Επιπλέον, ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε ένα πιστοποιημένο και ασφαλές περιβάλλον.

Η προληπτική εξέταση μαστού σώζει ζωές!

Όπως είναι γνωστό, ο καρκίνος των μαστών είναι η πιο συχνή μορφή κακοήθειας που ταλαιπωρεί τις γυναίκες, αφού 1 στις 8 κινδυνεύουν να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στον αγώνα της αντιμετώπισης των παθήσεων του μαστού αποδείχθηκε ότι η χρήση τακτικών προληπτικών ελέγχων μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θνητότητα, δηλαδή την απώλεια της ζωής από κακοήθεια μαστού.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεχνούν τη μαστογραφία που ελέγχει την ύπαρξη κακοήθειας στον μαστό. Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την πιο σημαντική εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου, καθώς εντοπίζει ογκίδια στο μαστό και άλλες παθολογικές καταστάσεις που δεν είναι ανιχνεύσιμες με άλλες απεικονιστικές μεθόδους. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η έναρξη του ελέγχου με μαστογραφία πρέπει να γίνεται στο 40ο έτος ηλικίας, όταν δεν υπάρχει κληρονομικό ιστορικό καρκίνου μαστού και διενεργείται σε ετήσια βάση εφόσον η μαστογραφία είναι αρνητική. Απαραίτητη επίσης είναι και η ψηλάφηση του μαστού από τις ίδιες τις γυναίκες από την ηλικία των 20 ετών.

Η ηλικία έναρξης στα 40 έτη για όλες τις γυναίκες είναι πολύ σημαντική, καθώς:

1. Ένας στους έξι καρκίνους μαστού εμφανίζεται σε γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 40.

2. Τα ¾ των γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού δεν έχουν κληρονομικό ιστορικό και δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

3. Έχει υπολογιστεί ότι αν ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος ξεκινά στα 50 έτη και επαναλαμβάνεται ανά διετία, θα έχει σαν αποτέλεσμα στις ΗΠΑ να προκληθούν περίπου 70.000 περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο του μαστού. Αυτό συμβαίνει γιατί η καθυστέρηση στην έγκαιρη διάγνωση σχετίζεται με μεγαλύτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση και μειωμένο τελικά ποσοστό ίασης.

Το υπερηχογράφημα αποτελεί συμπληρωματικό ως προς τη μαστογραφία εργαλείο και χρησιμοποιείται εντοπισμένα προς διερεύνηση κυρίως ψηλαφητών, αλλά και μαστογραφικών ευρημάτων. Αποτελεί προέκταση της ψηλάφησης, ενώ έχει αποδειχθεί ότι αν γίνει στον ίδιο χρόνο με τη μαστογραφία, αυξάνει τη διαγνωστική αξία κάθε μιας μεθόδου κατά 20%.

Στην Affidea, η εμπειρία της ψηφιακής μαστογραφίας είναι διαφορετική. Κάθε γυναίκα απολαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα για την υγεία του μαστού και απεικονιστικό έλεγχο με εξοπλισμό βασισμένο σε τεχνολογία αιχμής. Παράλληλα η διαδικασία επιβλέπεται από εξειδικευμένους τεχνολόγους στην απεικόνιση του μαστού, ενώ παρέχεται άμεση διάγνωση και συμβουλευτική καθοδήγηση, με την εγγύηση ποιότητας του κορυφαίου ιδιωτικού παρόχου πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ευρώπη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδιά: Ο φυσιολογικός ορός μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος [μελέτη]
ΕΟΠΥΥ στην 88η ΔΕΘ: Ο πολίτης στο επίκεντρο των υπηρεσιών Υγείας
Aurora Night Run Marathon powered by IRONMAN®