Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μόρια από εντερικά βακτήρια ψαριών μπορούν πιθανόν να ενισχύσουν την εμφάνιση του δέρματος παρέχοντας αντιρυτιδικά οφέλη και λάμψη στο δέρμα.

Επιστήμονες  σε έρευνες στο εργαστήριο με καλλιέργειες κυττάρων διαπίστωσαν ότι οι ουσίες αυτές έδιναν λάμψη στο δέρμα και είχαν αντιρυτιδικές ιδιότητες-κάτι που υποδεικνύει ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν, δυνητικά, συστατικά για καλλυντικά.

Δυο πηγές νέων ουσιών θα μπορούσαν να είναι τα εντερικά μικρόβια της κόκκινης και της μαύρης τσιπούρας, του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι So, Hyo-Jong Lee και Chung Sub Kim, θέλησαν να διαπιστώσουν αν αυτά τα βακτήρια παράγουν ουσίες που θα μπορούσαν να παρέχουν κοσμητικά οφέλη.

Οι ερευνητές εντόπισαν 22 μόρια από τα εντερικά βακτήρια της κόκκινης και της μαύρης τσιπούρας.

Στη συνέχεια αξιολόγησαν την ικανότητα κάθε ουσίας να καταστέλλει τα ένζυμα τυροσινάση και κολλαγενάση σε κύτταρα ποντικών που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο.

Τρία μόρια από βακτήρια κόκκινης τσιπούρας κατέστειλαν και τα δυο ένζυμα χωρίς να βλάπτουν τα κύτταρα, καθιστώντας τα αντιρυτιδικούς παράγοντες και παράγοντες που χάριζαν λάμψη, κατάλληλους για τα καλλυντικά, στο μέλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Έρχεται υψηλότερη συμμετοχή για όσους επιλέγουν ιδιωτικές κλινικές
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας