Υψηλότερη συμμετοχή θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που επιλέγουν να νοσηλευτούν σε ιδιωτική κλινική.

Αυτό άφησε να εννοηθεί τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Τσίμαρη.

"Έχω δώσει εντολή - έχω εκδώσει σε ΦΕΚ την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προ περίπου τριών εβδομάδων, η οποία και έχει ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με τις ιδιωτικές κλινικές - για την υπογραφή της νέας συμβάσεως, καθώς λήγει η παρούσα, μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών και του νέου ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας). 

Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής. Εγώ δεν θέλω να κινητροδοτώ την παρουσία των συμπολιτών μου σε ιδιωτικές κλινικές για υπηρεσίες που παρέχει το ΕΣΥ. Δεν μου αρέσει καθόλου να το κινητροδοτώ. Εγώ ισχυρίζομαι ότι το ΕΣΥ είναι λειτουργικό και μπορεί να παρέχει απολύτως δωρεάν στους συμπολίτες μου εξαιρετικά υψηλές υπηρεσίες Υγείας".

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το υπάρχον πλαίσιο ως "υπερβολικά γαλαντόμο υπέρ των ιδιωτικών κλινικών, καθ' όσον στέλνει εύκολα ασθενείς προς τις ιδιωτικές κλινικές. Ως συνέπεια δε αυτού, έχει αυξηθεί και πάρα πολύ ο αριθμός των ασθενών που επιλέγουν τις ιδιωτικές κλινικές".

Τόνισε ότι η νέα σύμβαση θα έχει την κατεύθυνση στήριξης του ΕΣΥ: "Αν θέλει κάποιος συμπολίτης μου να πηγαίνει στις ιδιωτικές κλινικές για πράγματα που το ΕΣΥ παρέχει, αυτή είναι μια ελεύθερη επιλογή του. Την ελευθερία των ανθρώπων τη σέβομαι. Όμως, εκεί ο καθένας κάνει και τις επιλογές του. Εκεί η συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ θα είναι πολύ συγκεκριμένη. Η πολιτική μου βούληση είναι ο νέος ΕΚΠΥ και η νέα σύμβαση να κινητροδοτεί πολύ περισσότερο την επιλογή του ΕΣΥ και λιγότερο την επιλογή των ιδιωτικών κλινικών".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας
Τα υγειονομικά προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και η προώθηση του ιαματικού τουρισμού, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γ. Πατούλη στην Κάλυμνο