Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα  διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Υγεία Πνευμόνων» στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.00–20.30 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (Αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ») σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά στα κανάλια του φορέα και αποτελεί την τρίτη δια ζώσης ενημερωτική συνάντηση μιας πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την υγεία των πνευμόνων.

Η ανάδειξη της αξίας της Υγείας των Πνευμόνων είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της FairLife L.C.C., η οποία εργάζεται καθημερινά για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου για τη νόσο στην Ελλάδα.

Εγγραφή:

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ: https://fairlifelcc.com/ygeia-pneymonon-alexandroypoli/eggrafi/#dia-zosis

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ: https://fairlifelcc.com/ygeia-pneymonon-alexandroypoli/eggrafi/#online

 

Η πρωτοβουλία "Υγεία Πνευμόνων" της FairLife L.C.C επεκτείνει τις δράσεις της σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας σε μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη μείωση της θνησιμότητας και στην αύξηση ποσοστών έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα μέσω της αυξημένης ευαισθητοποίησης και πρόσβασης σε υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης θα αφορούν τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα και τις νεότερες θεραπευτικές επιλογές γύρω από τη νόσο. Θα αναπτυχθούν ακόμα πτυχές που αφορούν την ολιστική διαχείριση της νόσου αναφορικά με την ψυχολογική ενδυνάμωση, την φυσική ευεξία και τη διατροφή. Βιωματικές εμπειρίες θα ενδυναμώσουν την συζήτηση της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας το προσωπικό βίωμα ασθενών που νόσησαν από καρκίνο του πνεύμονα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 16 ομιλητές μεταξύ των οποίων είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας, εκπρόσωποι φορέων από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και των ασθενών.

Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Πασχάλης Στειρόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα και άλλες πνευμονικές παθήσεις, στους φροντιστές, στους επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς φορείς, στους φοιτητές ιατρικών επιστημών και φυσικά στο ευρύ κοινό. 

Η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα Κορίνα Πατέλη Bell, αναφερόμενη στην  εκδήλωση, τόνισε: «Είναι χαρά μας να επισκεπτόμαστε σαν επόμενο «σταθμό» του προγράμματος την πόλη της Αλεξανδρούπολης για να συζητήσουμε τη σημασία της φροντίδας των πνευμόνων μας. Σε μία περίοδο με εκτεταμένες φυσικές καταστροφές, έχουμε τη δύναμη να προστατεύσουμε την υγεία μας, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη πνευμονικών ασθενειών και καρκίνου του πνεύμονα. Φροντίζοντας τον εαυτό μας, διατηρούμε και τους πνεύμονές μας υγιείς. Η υγεία είναι στο χέρι μας!»

Δωρεάν Εξετάσεις Προσυμπτωματικού Ελέγχου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιατρείου προσυμπτωματικού ελέγχου της Πνευμονολογικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με την FairLife L.C.C. και το Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε., και την EUROMEDICA ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ι.Ε., θα προσφερθούν δωρεάν στο κοινό 80 εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα με την αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας (Low Dose CT).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των : Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ),  Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ), Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία,  Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). 

Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές
Η ψυχολογία των συνηθειών: Γιατί αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε και πώς να πετύχουμε αλλαγή
FairLife Lung Cancer Care: Το #2 Podcast για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα