Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος σε συνεργασία με το Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλειας των Ασθενών διοργανώνουν σήμερα από το πρωί το πρώτο Φόρουμ Ασθενών στο Ωδείο Αθηνών. To Forum είναι σε εξέλιξη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του ΠΟΥ/Ευρώπης,εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, της Πολιτείας και των συλλόγων ασθενών.

Το 1ο Athens Patients’ Forum είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εκπροσώπων ασθενών που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας που το παρακολουθούν πάνω από 300 εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών.

Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι η ασφάλεια των ασθενών και η ποιότητα της περίθαλψης θα παραμείνουν στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο ασθενοκεντρικό σύστημα, το οποίο αγκαλιάζει τις ανάγκες των ασθενών.

Η εκδήλωση, όπως τονίσθηκε, στην έναρξη του Forum, στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων των ασθενών και την ασφαλεία τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του EPF, Marco Greco, η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βασιλική – Ραφαέλα Βακουφτσή,  η οποία έκανε σαφές ότι ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ η συνεργασία όλων των φορέων παραμένει ο στόχος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τους ασθενείς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε μεταξύ άλλων, στον σύντομο χαιρετισμό της, ότι σε αυτή την συνεργασία που απέφερε το Forum, το Υπουργείο Υγείας παραμένει συνοδοιπόρος. Η Υγεία, είπε, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Σχετίζεται με τις κοινωνικές ανισότητες. Τα συστήματα Υγείας πρέπει να εστιάσουν στα αποτελέσματα που αφορούν την ισότητα Υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε, από την πλευρά του, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, την απόλυτη στήριξη του ΙΣΑ, τονίζοντας την σημασία της πρόληψης και της υγειονομικής αποκατάστασης. Ο ΠΟΥ, είπε, πρέπει να συνεχίσει να είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια.

Το Forum συνεχίζεται με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, συζητήσεις και ομιλίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές
Η ψυχολογία των συνηθειών: Γιατί αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε και πώς να πετύχουμε αλλαγή
FairLife Lung Cancer Care: Το #2 Podcast για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα