Τα εμβόλια θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των θανάτων που προκαλούνται από τη μικροβιακή αντοχή, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη.

Οι αντιμικροβιακοί παράγοντες περιλαμβάνουν ουσίες που είναι αποτελεσματικές κατά των βακτηρίων, αλλά και κατά των ιών, των μυκήτων και των παρασίτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, 515.000 λιγότεροι άνθρωποι παγκοσμίως θα πέθαιναν κάθε χρόνο αν οι λοιμώξεις και η μετάδοση παθογόνων μικροοργανισμών αποτρέπονταν όλο και περισσότερο με εμβολιασμούς.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τότε θα χρειάζονταν λιγότεροι αντιμικροβιακοί παράγοντες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μείωναν τον αριθμό των ανθεκτικότητας.

Λιγότεροι ασθενείς θα πέθαιναν ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας αντοχής.

Εάν προλαμβάνονταν περισσότερες λοιμώξεις, θα μπορούσαν επίσης να εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια σε δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης.

Για την εκτίμηση, ο ΠΟΥ εξέτασε τόσο τα υπάρχοντα εμβόλια όσο και εκείνα που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο ή προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Συνεπώς, τα εμβόλια αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο "Βοστάνειο" Μυτιλήνης
Αντικείμενα στην κουζίνα που περιέχουν επικίνδυνα χημικά
Οι γενετικοί παράγοντες πιό σημαντικοί για το προσδόκιμο ζωής έναντι της διατροφής [μελέτη]