Την παρέμβαση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) προς την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) προκαλεί το γεγονός ότι έχουν
υποβληθεί πολλαπλές παρατηρήσεις, ενστάσεις και σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές, που αφορούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που προορίζεται να εγκατασταθεί στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το προεδρείο της Εταιρείας απέστειλε επιστολή στην ΕΚΑΠΥ, με την οποία επισημαίνει ότι μάλλον δεν υπήρξε καμία καθοδήγηση επιστημονικών κριτηρίων και κλινικών αναγκών, από εμπειρογνώμονες προς τους συντάκτες για την τελική διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών προς διαβούλευση, ανά τεχνολογία, ή απεικονιστική πράξη και κυρίως ανά Νοσοκομείο, ή άλλη δομή για την οποία προορίζεται ο προς διάθεση εξοπλισμός (π.χ. Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο κ.λ.π.) ώστε η αξιοποίηση αυτού να είναι η πλέον δόκιμη, βέλτιστη και αποτελεσματική.

Ακόμη, στην επιστολή της, η ΕΑΕ:

Ζητεί να ενημερωθεί σχετικά με την διάθεση και κατανομή του προς προμήθεια εξοπλισμού στη χώρα μας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Θέτει στη διάθεση της ΕΚΑΠΥ, ομάδες ειδικών εμπειρογνωμόνων,ιατρών ακτινολόγων, οι οποίοι θα πρέπει στο μέλλον να αξιοποιούνται σε διαδικασίες σύνταξης, ή αξιολόγησης τεχνικών προδιαγραφών συστημάτων και υλικών που αφορούν την ειδικότητα της Ακτινολογίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του ΣΕΒΕΚ
Φώσφορος: Τι ρόλο παίζει στον οργανισμό
Ε.Σ.Α.μεΑ.: ‘’Πράσινο φως’’ για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας