Σημαντικές πρόοδοι έχουν γίνει στη θεραπεία του καρκίνου. Ωστόσο, παραμένουν περιορισμοί σε ορισμένες συμβατικές προσεγγίσεις.

Τα ανοσοενισχυτικά είναι παράγοντες που χρησιμοποιούνται παράλληλα με τις πρωτογενείς θεραπείες για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους και τα θεραπευτικά αποτελέσματα των ασθενών.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συμβάλλει σε ελλείψεις σε μελατονίνη και βιταμίνη D. Η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο επηρεάζει τη σύνθεση της βιταμίνης D και το τεχνητό φως τη νύχτα καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης.

Όπως αναφέρεται σε επιστημονική δημοσίευση στο International Journal of Oncology, η μελατονίνη και η βιταμίνη D διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις, ενισχυτικές του ανοσοποιητικού και αντικαρκινικές ιδιότητες, γεγονός που τις καθιστά χρήσιμες.

Μελέτες δείχνουν ότι η συμπλήρωση μελατονίνης και βιταμίνης D μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντιοξειδωτικές ανισορροπίες σε καρκίνους των χειλιών, του στόματος και του φάρυγγα.

Αποτελέσματα από την έρευνα του μαστού, της κεφαλής και του λάρυγγα, του εγκεφάλου και του οστεοσαρκώματος υποδεικνύουν δυνατότητες αναστολής της ανάπτυξης του όγκου, βελτιωμένη επιβίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής ασθενών με καρκίνο.

Οι ραδιοπροστατευτικές ιδιότητες της μελατονίνης και της βιταμίνης D είναι ένας άλλος συναρπαστικός τομέας εξερεύνησης, ενισχύοντας δυνητικά την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας μειώνοντας παράλληλα τις παρενέργειες.

Από την πλευρά της, οι επιδράσεις της μελατονίνης που προάγουν τον ύπνο μπορεί να ωφελήσουν έμμεσα τους ασθενείς με καρκίνο επηρεάζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έτσι, ο επιπολασμός των ελλείψεων βιταμίνης D και μελατονίνης υπογραμμίζει τη σημασία των συμπληρωμάτων, καθώς τα χαμηλότερα επίπεδα μπορούν να επιδεινώσουν τις παρενέργειες από τις θεραπείες για τον καρκίνο.

Η παρούσα ανασκόπηση διερευνά τη δυνατότητα συνδυασμού μελατονίνης και βιταμίνης D ως επικουρικών μέσων για τη θεραπεία του καρκίνου.

Προέκυψαν υποσχόμενα αποτελέσματα στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και οι συνδυασμένες επιδράσεις τους, που δικαιολογούν τη διερεύνηση.

Επομένως, μεγάλης κλίμακας ελεγχόμενες δοκιμές είναι ζωτικής σημασίας για τον οριστικό προσδιορισμό της βέλτιστης δόσης, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας αυτού του συνδυασμού στη βελτίωση της ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αναζητούν θεραπευτικές ιδιότητες στον μηχανισμό θρόμβωσης
Οι τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη εκτινάσσονται - Aναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω
Φυσικοί τρόποι να απαλλαχθείτε από τον πόνο