Γαρίδες μαριναρισμένες με σκόρδο και λεμόνι
Υλικά:
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
1 ¼ κιλό μαγειρεμένες γαρίδες
Εκτέλεση: Βάλτε το σκόρδο και το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε στις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ. Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Γρήγορα γογγύλια τουρσί
Υλικά:
3-4 μικρά γογγύλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα τέταρτα και σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
10 ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Στρώστε τα γογγύλια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα βάζο με καπάκι. Χτυπήστε το ξύδι, το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι και την πάπρικα (αν την χρησιμοποιήσουμε) σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να διαλυθεί κυρίως η ζάχαρη. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά. Βάλτε το καπάκι και ανακινήστε απαλά μερικές φορές για να διανεμηθούν τα αρώματα. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
Ντιπ σπανάκι και αγκινάρα στο slow cooker
Υλικά:
1 σακούλα κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες
225 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, κομμένο σε κύβους
225 ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
¼ κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
4 φλιτζάνια λαχανικά κομμένα σε φέτες, όπως καρότα και πιπεριές
Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο slow cooker. Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 ώρες. Ανακατέψτε και σερβίρετε με 4 φλιτζάνια λαχανικά κομμένα σε φέτες για βούτηγμα.
Ψητά αχλάδια με γέμιση Μπρι
Υλικά:
2 κ.σ. μουστάρδα μελιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ώριμα αχλάδια
55 γρ. τυρί Μπρι, κομμένο σε 4 φέτες
4 κ.γ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Καλύψτε ένα μεταλλικό ταψί με μαγειρικό σπρέι. Χτυπήστε τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Κόψτε τα αχλάδια στη μέση κατά μήκος, ανοίξτε τον πυρήνα και κόψτε ένα μικρό κομμάτι από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να είναι επίπεδα όταν τα σερβίρετε. Αλείψτε τα παντού με το γλάσο μουστάρδας και βάλτε τα με την πλευρά του πυρήνα προς τα κάτω στο ταψί.
Ψήνετε τα αχλάδια για 30 λεπτά, ραντίζοντας μέχρι τη μέση με το γλάσο. Αναποδογυρίστε τα απαλά, αλείψτε ξανά και βάλτε ένα κομμάτι Μπρι στην κοιλότητα κάθε αχλαδιού. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να μαλακώσει ελαφρώς το Brie, για 3 με 5 ακόμη λεπτά. Πασπαλίστε κάθε μισό αχλάδι με 1 κ.γ. φιστίκια Αιγίνης.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παραμελημένοι οι ασθενείς με σχιζοφρένεια στην υγεία [Μελέτη]
Έλληνας ελαιοπαραγωγός κορυφαίος στον κόσμο για το 2024
Πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών