Συναγερμό σήμανε το πρωί της Πέμπτης η κλήση στο ΕΚΑΒ για βρέφος μόλις 5 μηνών με επείγον πρόβλημα υγείας, στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο μηχανές του ΕΚΑΒ Ταχείας Επέμβασης, ένα συμβατικό ασθενοφόρο, καθώς και η Κινητή Μονάδα Μ2 του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή γιατρού στο πλήρωμα. Διαπιστώθηκε πως το αγοράκι είχε υποστεί ανακοπή. Διασωληνώθηκε στο σημείο και ανατάχτηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ΚΑΡΠΑ από την διασωστική ομάδα, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, προπορεύτηκαν του ασθενοφόρου που μετέφερε το παιδί, ανοίγοντας το δρόμο σε όλη τη διαδρομή από τη δυτική Θεσσαλονίκη μέχρι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η μεταφορά να ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΠΑ: Έναρξη εκπαίδευσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Πασχαλινό SmileBazaar στην Αθήνα 1 έως 14 Απριλίου 2025
Μήνυμα Βαρτζόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό