Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009

Αθλήματα χωρίς παθήματα

Πριν ξεκινήσετε ένα άθλημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να αναζητήσετε έναν έμπειρο προπονητή – καθηγητή φυσικής αγωγής να σας κατευθύνει στα πρώτα σας βήματα.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Άσκηση και εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που δεν έχουν επιπλοκές κατά την κύηση, μπορούν να εκτελούν τακτική μέτριας έντασης άσκηση, ανάλογα με τις οδηγίες του γυναικολόγου. Δραστηριότητες που θεωρούνται γενικά ασφαλείς είναι το περπάτημα, η κολύμβηση, το τρέξιμο και η αεροβική.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Ζήστε περισσότερο και καλύτερα

Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης πληθώρας νοσημάτων.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Γυμναστείτε στο γραφείο

Διαθέστε δέκα λεπτά από τον χρόνο σας κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις και ολοκληρώνοντας κάντε μερικές διατάσεις. Θα βοηθήσουν το σώμα σας να επανέλθει σε σωστή στάση και θα αποφύγετε πόνους στη μέση και τον αυχένα.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009

99 λόγοι για να ασκηθείτε

Παραμερίστε την αναβλητικότητα, η καλύτερη ώρα είναι τώρα. Πολλοί από εσάς στη νεότερη ηλικία σας κάνατε γυμναστική, ίσως και αρκετοί από εσάς να κάνατε πρωταθλητισμό.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009

Ασκηθείτε με ασφάλεια τον χειμώνα

Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους τον χειμώνα μπορεί να είναι υπέροχη αν παίρνετε ορισμένες προφυλάξεις, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εκπαιδευτών Αθλητισμού των ΗΠΑ.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Καταγράψτε…το καθημερινό σας πρόγραμμα άσκησης

Μπορεί να έχετε προσπαθήσει να καταγράψετε τις τροφές που καταναλώνετε. Όμως, πώς σας φαίνεται να αρχίσετε να καταγράφετε το πρόγραμμα άσκησής σας;

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Παχυσαρκία και Άσκηση

Mε τον όρο ‘πάχυνση’ εννοούμε την πρόσληψη βάρους που έγκειται κατά κύριο λόγο στη συσσώρευση λίπους στις αντίστοιχες αποθήκες του σώματος. Πράγματι, η τάση που εμφανίζουν τα κορίτσια να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος από τα αγόρια σχετίζεται με την ‘έκρηξη’ ανάπτυξης στην εφηβεία.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Υγιή στελέχη για υγιείς επιχειρήσεις

Το σημερινό ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον μάς πιέζει συνεχώς για μεγαλύτερη απόδοση. Παράλληλα, αυξάνεται η εργασιακή ανασφάλεια και συνεπώς το άγχος και το στρες. Αυτά τα δύο συντελούν στον διαρκώς αυξανόμενο κίνδυνο για την υγεία των στελεχών.

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008

Πώς χαλαρώνουμε μετά την άσκηση

Μερικά ελαφρά τινάγματα χεριών και ποδιών ή λίγο χαλαρό τρέξιμο και αμέσως σπεύδουμε να αφήσουμε τον χώρο που γυμναζόμαστε καθώς ο χρόνος μας πιέζει!