Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Διάστρεμμα αστραγάλου

Οι κακώσεις της ποδοκνημικής άρθρωσης (αστράγαλος), αποτελούν συχνό ορθοπεδικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται τόσο κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, όσο και στην καθημερινότητά μας.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

Η σωστή διατροφή για την αθλούμενη

Μια χαρακτηριστική περίπτωση τύπου γυναικών με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις και συχνά ατοπήματα είναι η αθλούμενη. Ας συνοψίσουμε τα χαρακτηριστικά της, τα διατροφικά σφάλματα και τις λύσεις που προτείνονται.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

H άσκηση χαρίζει χρόνια

Ανεξάρτητα πάντως από ειδικότητα, όλοι οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την άσκηση ως τον υπ’ αριθμό ένα σύμμαχο στη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και της διάρκειας της ζωής όλων μας.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Άσκηση: ′Οπλο′ για την οστεοπόρωση

Αν και ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει τη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση υγιών οστών, λίγοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη που έχουν και τα οστά να 'γυμνάζονται'.

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ο σωστός σχεδιασμός της προπόνησης

Μήπως το πρόγραμμά σας δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχετε θέσει; Πριν μιλήσετε με τον γυμναστή σας καλό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το πώς σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και ποιες παράμετροι λαμβάνονται υπόψη.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

Η σημασία των αθλητικών ποτών

Ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είναι επαγγελματίας αθλητής ή αθλείται ερασιτεχνικά, πρέπει να ακολουθεί κάποιες γενικές διατροφικές αρχές για να διατηρεί την υγεία, αλλά και την αθλητική του απόδοση σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη στην άσκηση

Χωρίς επίβλεψη γυμναστή είναι πολύ πιθανόν να γίνουν λάθη κατά την άσκηση, που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και να ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ασκούμενο. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008

Προπόνηση με βάρη στα παιδιά

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τίθεται το ερώτημα αν οι νέοι αθλητές (11-14 ετών) θα πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα αύξησης της μυϊκής τους δύναμης με βάρη πέραν της προπόνησης για το άθλημα που κάνουν.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Ιστιοπλοΐα: Άσκηση...παντός καιρού

Η ιστιοπλοΐα αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο άθλησης και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Τι προσφέρει στη σωματική και ψυχική υγεία;

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Ασκήσεις για τη σκολίωση

Τα αίτια της σκολίωσης, η ηλικία εμφάνισης και η πρόγνωση ποικίλλουν. Η αντιμετώπισή της εξαρτάται πρώτα από την έγκαιρη διάγνωση και από τη μορφή της σκολίωσης.