Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

Αποκτήστε σώμα Ολυμπιονίκη

Μυώδη πόδια, πλάτες, χέρια, κοιλιακοί … εμφανή στοιχεία σώματος αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει σμιλευτεί προσεκτικά για δύναμη, ταχύτητα και αντοχή. Τι χρειάζεται για να αποκτήσετε σώμα σαν αυτό των Ολυμπιονικών;

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008

Παιχνίδια στην άμμο

Μια μεγάλη λίστα παιχνιδιών τονώνουν το ενδιαφέρον των απανταχού λουομένων καθώς παρακολουθούν τους εποχιακούς λάτρεις και φανατικούς θαυμαστές να επιδίδονται με μανία σε αυτά.

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008

Οι κρυμμένοι θησαυροί της άσκησης

Είναι γενικά αποδεκτό ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνισή σας, αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο θετικές αλλαγές επιφέρει στον εσωτερικό σας κόσμο;

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008

Ασκήσεις στη θάλασσα...

Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Λεωνίδας Σταυρόπουλος σας προτείνει ΔΕΚΑ (10) 'δροσιστικές' ασκήσεις για να μη χάσετε την … σειρά σας!!!

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Η πιο απλή άσκηση...

Δεν χρειάζεται να περπατάτε 20 χιλιόμετρα για να αποκτήσετε τα οφέλη του περπατήματος. Στην πραγματικότητα, το βάδισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για έναν άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωή να αρχίσει ένα πρόγραμμα άσκησης, δηλώνει η ειδικός Shirley Archer.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Πού μας ωφελούν τα καλοκαιρινά αθλήματα

Δείτε ποιο άθλημα σας αρέσει και ξεκινήστε. Απόφαση χρειάζεται. Γνωρίστε αναλυτικά πώς μας ωφελεί το κάθε άθλημα και καλή διασκέδαση!

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

Ασκήσεις για ενδυνάμωση της μέσης

Η σωστή αποκατάσταση έστω και από τον πρώτο βιώσιμο πόνο μέσης είναι το κλειδί ώστε να μην επανέρχονται τα επεισόδια πόνου. Προτεινόμενες ασκήσεις για έλεγχο και ενδυνάμωση της οσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008

Πώς να ασκηθείτε στη ζέστη με ασφάλεια

Η Αμερικανική Ακαδημία Χειρούργων Ορθοπεδικών προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές σχετικά με το πώς θα ασκείστε με ασφάλεια όταν κάνει ζέστη:

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Η κατάλληλη άσκηση στην τρίτη ηλικία

Η άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί να συμβάλλει επίσης στην αύξηση της αερόβιας ικανότητας και να βελτιώσει έως και 20% την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Το ζέσταμα πριν την άσκηση

Το ζέσταμα στην άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος κάθε προγράμματος άσκησης, καθώς προετοιμάζει το σώμα για περισσότερο έντονη δραστηριότητα.