Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007

Τα τσάκρας και η επίδρασή τους στην υγεία του οργανισμού

Τα τσάκρας είναι στρόβιλοι ενέργειας, που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Σε ποιους τομείς μας επηρεάζουν και τι συμβαίνει όταν μπλοκάρουν.

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007

Πως λειτουργεί η Κουνταλίνι Γιόγκα

Η επιστήμη της πραγματικότητας είναι να βρεις τον ήχο και να αντηχείς σε αυτό τον ήχο. Τότε η ψυχή θα αριστεύσει και ο θεός θα κατοικεί μέσα σου.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006

Ποιά είναι τα οφέλη της power yoga

Η POWER YOGA είναι ένας συνδυασμός από δυναμικές ασκήσεις YOGA με θιβετιανές ασκήσεις, δεμένες αρμονικά μεταξύ τους, ώστε εκτός του μυικού μας συστήματος να τονώνουν και να ενεργοποιούν όλα τα εσωτερικά μας όργανα.

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006

Άσκηση και σκελετική ανάπτυξη στα παιδιά

Παρότι η οστική μάζα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες η άσκηση αποτελεί έναν τροποποιητικό παράγοντα που βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των οστών και συμβάλλει στην ανάπτυξη υψηλής κορυφαίας οστικής πυκνότητας.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006

Μουσικοκινητική αγωγή

Ένα είδος κίνησης το οποίο είναι πολύ προσφιλές και ευχάριστο για τα παιδιά και ταυτόχρονα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους και στην γνώση στοιχειωδών μουσικών εννοιών, είναι η μουσικοκινητική αγωγή.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2005

Ιαματική Γυμναστική

Έχει σκοπό να βοηθήσει το σώμα να αποκτήσει σωστή στάση, δύναμη, ευκινησία, ευλυγισία και ισορροπία.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005

Aποκατάσταση καρδιοπαθών μέσω της άσκησης

Η παραδοσιακή μέθοδος αποκατάστασης καρδιοπαθών μέσω άσκησης, είναι η συμμετοχή τους σε αερόβιες κυρίως δραστηριότητες, οι οποίες ενεργοποιούν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005

Παχυσαρκία και άσκηση

Η παχυσαρκία, έχει συνδεθεί με τον καθιστικό τρόπο ζωής, εφόσον η άσκηση συμβάλλει στην απώλεια θερμίδων και τα παχύσαρκα άτομα, συνήθως απέχουν από αθλητικές δραστηριότητες για ψυχολογικούς και άλλους λόγους.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2005

Τρέξτε για να σωθείτε: άπειρα και ευεργετικά τα οφέλη από την άσκηση

Τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν μαζί με τον καρκίνο τις κύριες αιτίες θανάτου στη σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία την οποία προσβάλλουν με εκρηκτικό ρυθμό που παίρνει τη μορφή πανδημίας.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004

Αθλητική δραστηριότητα και διατροφή

Η ικανότητα για εκτέλεση μυϊκού έργου εξαρτάται από διεργασίες που αποδίδουν ενέργεια στους μυς. Για τη λειτουργία τους οι μυς χρειάζονται οξυγόνο που παραλαμβάνεται με τους πνεύμονες από την ατμόσφαιρα και μεταφέρεται στους μυς με το αίμα.