Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες είναι οι πηγές των καλών λιπαρών;

Τα λιπαρά δεν είναι μόνο βλαβερά. Ας δούμε σε ποιες τροφές περιέχονται τα ωφέλιμα για τον οργανισμό λιπαρά.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014

Tips για ισορροπημένη διατροφή χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι

Υιοθετώντας μια νέα διατροφική κουλτούρα, εύκολα και απλά θα περιορίσουμε τα μεγάλα κονδύλια που δαπανούμε για την αγορά των τροφίμων. Πώς μπορούμε πετύχουμε σωστή διατροφή και οικονομία;

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Καφές. Απόλαυση ή βάσανο;

Μια κούπα καφέ για το ξεκίνημα της μέρας ή ένα διάλειμμα για καφέ είναι οι μικρές απολαύσεις. Η σχέση όμως των περισσοτέρων με τον καφέ είναι ενοχική καθώς θεωρούν ότι αυτή η απόλαυση θα έχει ...επιπτώσεις. Απόλαυση ή βασανο λοιπόν το καφεδάκι;

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες βιταμίνες χρειάζονται τα παιδιά

Τα παιδιά χρειάζονται όλα τα θρεπτικά συστατικά, ώστε να αναπτυχθεί σωστά ο οργανισμός τους, ασβέστιο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος και όλες τις βιταμίνες.

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014

Ο γητευτής της τροφής

Η εξάρτηση από το φαγητό και τα προβλήματα παχυσαρκίας θα μπορούσαν να μειωθούν, αν οι τροφές που καταναλώναμε, περιείχαν λιγότερες θερμίδες.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Μπανάνα: Ωφελεί την υγεία και την ομορφιά

Η μπανάνα είναι υγιεινό φρούτο που δίνει πολλά οφέλη. Δείτε τα οφέλη υγείας και ομορφιάς που μας χαρίζει η μπανάνα.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Πατάτα: 5 ωφέλιμες θρεπτικές ουσίες της

Στην πιο αγνή της μορφή- και ίσως βιολογική- η πατάτα περιέχει ορισμένες ωφέλιμες ουσίες. Ακολουθούν 5 λόγοι για να την αγαπάμε.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Η κατάλληλη διατροφή για γερά οστά

Καθώς μεγαλώνουμε τα οστά μας εξασθενούν. Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη οστική δύναμη και να ενισχύσουν την πυκνότητα των οστών σε οποιαδήποτε ηλικία.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Το "πρωϊνό" σώζει ζωές

H μη κατανάλωση πρωινού μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός ή περισσότερων παραγόντων κινδύνου, όπως παχυσαρκία, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη και διαβήτη, οι οποίοι μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Αστείοι τρόποι να χάσετε θερμίδες

Δεν είναι απαραίτητο να κοπιάσετε πολύ για να χάσετε θερμίδες, καθώς υπάρχουν και εύκολοι, διασκεδαστικοί τρόποι να το πετύχετε. Ας δούμε μερικούς.