Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Απλές συμβουλές για κατανάλωση υγιεινών σνακ από τα παιδιά

Τι τρώει το παιδί ανάμεσα στα γεύματα είναι εξίσου σημαντικό με το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, γιατί προσθέτει ή αφαιρεί θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή του παιδιού.

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Πώς αντιμετωπίζεται η παιδική δυσκοιλιότητα

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη λύση ή στη μείωση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας, με τις φυτικές ίνες να αποτελούν το 'κλειδί' της υπόθεσης.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Αυξάνοντας την απορρόφηση του σιδήρου

Ποιοι είναι οι παράγοντες που βοηθούν στη μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση του σιδήρου και τι μπορούμε να προσέξουμε στη διατροφή μας για να την επιτύχουμε;

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

Σελήνιο: Ένα πολύτιμο ιχνοστοιχείο

Το σελήνιο είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό με αντιοξειδωτικό ρόλο. Ποια τρόφιμα περιέχουν το πολύτιμο ιχνοστοιχείο.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

Μαγειρεύοντας υγιεινά

Οι αγαπημένες μας συνταγές μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε έναν ισορροπημένο τρόπο μαγειρέματος και να παρέχουν μια υγιεινή εναλλακτική λύση στη διατροφή μας, καθώς ο τρόπος που μαγειρεύουμε επηρεάζει δραματικά τόσο το σύνολο των θερμίδων του κάθε γεύματος, όσο και τη θρεπτική του αξία.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013

Νερό: πολύτιμος φίλος των παιδιών

To καλύτερο ποτό για τα παιδιά είναι το νερό και η κατανάλωσή του πρέπει να ενθαρρύνεται συνεχώς. Το νερό επιτελεί πολλαπλές λειτουργίες στον οργανισμό του παιδιού.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013

Η δίαιτα του 'μπικίνι'

Η 'δίαιτα του μπικίνι' είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος, για να υπολογίσετε την ποσότητα του φαγητού που χρειάζεται να καταναλώσετε προκειμένου να χάσετε 2-3 κιλά.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Δίαιτα: Πώς θα αποφύγετε την επαναπρόσληψη των χαμένων κιλών

Το καλοκαίρι έφτασε και ο καιρός βρίσκεται στα 'καλύτερά' του, όμως από την άλλη μεριά οι διατροφικοί πειρασμοί αυξάνονται κατακόρυφα. Μήπως φοβάστε ότι θα πάρετε πίσω τα κιλά που χάσατε μέχρι τώρα; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε..

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Παγίδα για τη διατήρηση των χαμένων κιλών η υπερπλασία των λιποκυττάρων

Ο λιπώδης ιστός αποτελεί ένα όργανο που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη ρυθμιση του σωματικού βάρους.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ο ρόλος της διατροφής στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Παρόλο που ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς διατροφικές οδηγίες για τα άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει την πρόσληψη πολυακόρεστων ω3 και ω6 λιπαρών οξέων με ευεργετικά αποτελέσματα.