Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Το παγωτό στην παιδική διατροφή

Πόσο επιβλαβής είναι η συχνή κατανάλωση παγωτών από τα παιδιά; πόσο μειώνει τη θρεπτική αξία της διατροφής τους; πώς επηρεάζει τις διατροφικές τους συνήθειες και το βάρος των παιδιών;

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013

Tips για να γίνει η δίαιτα εύκολη υπόθεση

Τα 2-3 κιλά που έχουν 'καθίσει’ για τα καλά σκέφτεστε πως είναι η κατάλληλη ώρα για να τα αποχωριστείτε! Παρακάτω ακολουθούν μυστικά που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας, αποτελώντας συμμάχους για την επίτευξη των στόχων σας.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013

Απλές και χρήσιμες συμβουλές για το Πασχαλινό τραπέζι

Συμβουλές διατροφής για το Πασχαλινό τραπέζι και περιεχόμενο σε θερμίδες των πιό αντιπροσωπευτικών εδεσμάτων.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013

Πασχαλινό τραπέζι και διαβήτης

Η δυσπεψία και η υπεργλυκαιμία είναι δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αποφύγουμε ώστε οι εορταστικές ημέρες να μη διαταράξουν την υγεία μας και τη γλυκαιμική ρύθμιση.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Τι τρόφιμα να προτιμήσετε στο ταξίδι

Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να αποτελέσουν 'συμμάχους' όχι μόνο αφού φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά και στην πορεία σας προς τα εκεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας μερικές σωστές επιλογές θα σας δώσουν ενέργεια, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το jet lag και να νιώθετε ξεκούραστοι. Τι να επιλέξετε όσο βρίσκεστε στο.. δρόμο;

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Μπορεί να νηστέψει ένα παιδί τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Για ένα παιδί δεν συνιστάται να ακολουθήσει την αυστηρή νηστεία της εκκλησίας που περιλαμβάνει την πλήρη αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα και κρατά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Τρόποι για να καταναλώνουν τα παιδιά περισσότερες φυτικές ίνες

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι πρακτικοί και εύκολα εφαρμόσιμοι τρόποι, προκειμένου να τρέφεται το παιδί σας με περισσότερες φυτικές ίνες.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Αγορά Τροφίμων για το Πάσχα – Τι να προσέξουμε

Κάνοντας τις αγορές μας για το πασχαλινό τραπέζι θα πρέπει να έχουμε στο νου μας μερικές οδηγίες προκειμένου να ψωνίσουμε με ασφάλεια.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Διαπρεπής Καθηγητής τοξικολογίας διαβεβαιώνει: η ασπαρτάμη είναι απόλυτα ασφαλής

Σήμερα, η ασπαρτάμη αποτελεί ένα από τα πλέον μελετημένα πρόσθετα τροφίμων, η κατανάλωση του οποίου επιτρέπεται ακόμα και στις πλέον ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως οι έγκυες, οι γυναίκες που θηλάζουν, τα παιδιά και τα άτομα με διαβήτη.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Διατροφικές οδηγίες για τη σπαστική κολίτιδα

Αναλόγως τα συμπτώματα θα πρέπει να κάνετε και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις, άλλες για τη δυσκοιλιότητα και άλλες για τη διάρροια.