Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

4 μύθοι για το αδυνάτισμα

Διατροφικούς μύθοι που αναμεταδίδονται κατά καιρούς και θεωρούνται 'έγκυροι', καθώς κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

6 σούπερ τροφές για το παιδί σας

Πώς θα σας φαινόταν εάν το παιδί σας εθιζόταν σε τροφές πολύχρωμες, γευστικές και άκρως υγιεινές, όπως είναι τα μύρτιλλα, το κακάο, η κανέλλα;

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Φάτε με συνείδηση

Η διατροφή που σέβεται την αειφορία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αφορά όλο τον πληθυσμό της γης ανεξάρτητα από εθνικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές, ή ηλικιακές κατηγοριοποιήσεις.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Υπάρχουν 'μαγικές' δίαιτες;

Ποια είναι η αλήθεια σχετικά με την προσπάθεια απώλειας κιλών; Υπάρχει τρόπος να εξαφανίσουμε τα κιλά μας;

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Πώς θα αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας

Το πιο σημαντικό στοιχείο στο να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας είναι να μη δημιουργείτε πρόβλημα την ώρα των γευμάτων ασκώντας του πίεση, προκειμένου να καταναλώσει ένα τρόφιμο ή να αδειάσει όλο το πιάτο του. Θα μεγαλώσει συσχετίζοντας το φαγητό με το άγχος και την κακή συμπεριφορά.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Καφές με μέτρο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) τον Ιούλιο του 2010 στην Ουάσιγκτον, οι εγκυμονούσες μπορούν να καταναλώνουν καφέ και άλλα τρόφιμα και ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη με ασφάλεια, εφόσον δεν ξεπερνούν ένα ημερήσιο ασφαλές όριο.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Μάθετε τα πάντα για το μαγνήσιο

Ένα μεταλλικό στοιχείο που εμπλέκεται στην παραγωγή ενέργειας, προάγει την οστική υγεία και είναι απαραίτητο στις νευρικές λειτουργίες του οργανισμού είναι το μαγνήσιο. Συμμετέχει σε περισσότερες από 350 βιοχημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο σώμα και είναι σημαντικό να γνωρίζετε περισσότερα γι’ αυτό.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Τροφές που ευνοούν την 'καλή' χοληστερόλη (HDL)

Για τη βελτίωση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης (HDL) συστήνεται:

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Τα ολικής άλεσης στο μικροσκόπιο!

Μια από τις πιο διαδεδομένες συστάσεις της ισορροπημένης διατροφής είναι η ενσωμάτωση δημητριακών ολικής άλεσης στην καθημερινή μας διατροφή. Ποιο όμως είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα ολικής άλεσης δημητριακά τόσο ξεχωριστά;

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Νευρική ανορεξία και βουλιμία: Αίτια και αντιμετώπιση

Νευρική ανορεξία και βουλιμία. Δύο σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν το νεαρό γυναικείο πληθυσμό. Τι τις προκαλεί και πώς αντιμετωπίζονται;