Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013

Γιατί πρέπει να τρώμε όλοι μαζί

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η οικογενειακή συγκέντρωση στο τραπέζι είναι συνδεδεμένη με την απώλεια βάρους των παιδιών, με την πρόσληψη περισσότερων υγιεινών τροφών, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και με αύξηση της αυτοεκτίμησής τους.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

Χαλβάς: Όταν φθάνει η ώρα του γλυκού, επιλέξτε σωστά

Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε το είδος των λιπαρών, φυσικά προτιμούμε τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα. Ακόμα, ιδανικά θα θέλαμε το γλυκό μας να περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013

Tρόποι για να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στα φρούτα

Τα φρούτα είναι οι τροφές που τις αποφεύγουν περισσότερο από όλες τα παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να τα φάει και να τα αγαπήσει με τον καιρό.

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013

Πρέπει το παιδί να αδειάζει το πιάτο του;

Να θυμάστε ότι η όρεξη των παιδιών έχει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι πολύ πιθανό να μη μπορούν να φάνε ολόκληρο το γεύμα τους διότι η όρεξή τους απλώς δε συμβαδίζει με τις ώρες που τρώει η οικογένεια.

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Χοληστερόλη και γλυκά

Εύκολα μπορούμε να παρασκευάσουμε γλυκά με βάση υλικά τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στην καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών και της οξειδωτικής τους δράσης.

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013

Παιχνιδιάρικα σνακ για τα παιδιά

'Μυήστε’ τα παιδιά σας στα ενδιάμεσα γεύματα: Αν το παιδί σας δεν είναι πρόθυμο να καταναλώσει ενδιάμεσα γεύματα ή προτιμάει σνακ χαμηλής θρεπτικής αξίας, δημιουργήστε με τα παιδιά σας, θρεπτικά σνακ παίζοντας στην κουζίνα!

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

Διατροφικές οδηγίες για το ουρικό οξύ

Σε γενικές γραμμές είναι σημαντικό να αποφεύγετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πουρίνες και να δώσετε έμφαση στην κατανάλωση όσων περιέχουν υδατάνθρακες.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Nεότερα δεδομένα για τη φρουκτόζη

Tην τελευταία τριετία, όλο και περισσότερες μελέτες έρχονται στην επιφάνεια που αναιρούν την ‘ακίνδυνη’ χρήση της φρουκτόζης. Μήπως τελικά δεν είναι το ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης;

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Γιατί επιστρέφουν τα χαμένα κιλά

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως είναι σε πρόγραμμα μείωσης βάρους, τελικά λίγοι τα καταφέρνουν μακροπρόθεσμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους. Να δούμε τους βασικούς.

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Γιατί η ζάχαρη είναι βλαπτική για την υγεία του παιδιού

Να μην ξεχνάτε ότι και στις πιο υγιεινές διατροφές, τα παιδιά παίρνουν περισσότερη ζάχαρη από όση πραγματικά χρειάζονται και αυτό γιατί η ζάχαρη υπάρχει σχεδόν παντού.