Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Οι διατροφικές ιδιότητες του σησαμιού

Το σησάμι έχει ερευνηθεί εκτενώς και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας, αλλά και την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση στα παιδιά

Τα βρέφη και τα παιδιά χρειάζονται το νερό όχι μόνο για να αποκαταστήσουν αυτό που φυσιολογικά αποβάλλεται καθημερινά μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα και των ούρων, αλλά και για την ανάπτυξή τους.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Ωφέλιμοι και βλαπτικοί υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται στο λευκό ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά και τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού σας βάρους, αλλά και του κινδύνου που διατρέχετε για χρόνια νοσήματα.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Συμβουλές κατά του παιδικού junk food

Η διατροφή της οικογένειας μπορεί εύκολα να βελτιωθεί, προωθώντας τις αλλαγές σταδιακά και ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν στις επιλογές των πιο υγιεινών εναλλακτικών διατροφικών επιλογών.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Διατροφή κατά της κατακράτησης υγρών

Η παρακάτω διατροφή συστήνεται κατά της κατακράτησης υγρών στον οργανισμό.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Χαλβάς: ένα νηστίσιμο γλυκό που συμπληρώνει τη διατροφή

O χαλβάς, απόγονος του σησαμιού, αποτελεί ένα ιδιαίτερα υγιεινό γλυκό. Συγκεκριμένα δε, για την περίοδο της νηστείας, ο χαλβάς μπορεί στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής, να συμβάλλει στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Ανανάς: Ζουμερός και ωφέλιμος

Ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, ένζυμο που μπορεί να βοηθήσει στον πόνο της αρθρίτιδας μειώνοντας τη φλεγμονή. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, που βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Πόσα γλυκά πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά

Η ποσότητα και η συχνότητα κατανάλωσης γλυκών εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών, το βάρος τους αλλά και τη φυσική τους δραστηριότητα, ενώ ένας αδρός κανόνας είναι 1 μικρό γλύκισμα 1 φορά την εβδομάδα.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Tροποποιήστε τις αγαπημένες σας συνταγές ακολουθώντας 7 απλές συμβουλές

Μήπως το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας είναι πολύ βαρύ και με πολλά λιπαρά; Ανακαλύψτε τεχνικές λάιτ μαγειρικής σε ειδικά βιβλία συνταγών.

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Χάστε τώρα τα κιλά του χειμώνα

Μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από το extra βάρος που πήρατε κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Αποφύγετε τις λύσεις τελευταίας στιγμής: Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σωστός ρυθμός απώλειας βάρους ανέρχεται στο μισό με ένα κιλό την εβδομάδα.