Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λίπη και τα έλαια

Η παρουσία τους στην ημερήσια διατροφή είναι απαραίτητη και οι ανάγκες ενός μέσου ατόμου καλύπτονται όταν το 25-30% των ημερήσιων θερμίδων λαμβάνονται στη μορφή του λίπους.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013

Πώς να προστατεύσετε τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων

Κατά τη βιομηχανική επεξεργασία των τροφίμων παρουσιάζονται απώλειες ή μεταβολές σε διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως: βιταμίνες: Α, D, E, B2, B12, B5 και βιταμίνη C.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013

Συμβουλές για μια ευχάριστη Τσικνοπέμπτη

Συμβουλές για να παραμείνετε ήσυχοι ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά ώστε να σας χαλάσει το κέφι την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013

Σαλάτα των χρωμάτων

Πρόκειται για μία γευστική, ολιγοθερμιδική σαλάτα, η οποία μπορεί να συνοδέψει οποιοδήποτε κύριο πιάτο ή να καταναλωθεί ως ένα ελαφρύ γεύμα μαζί με ψωμί και κάποια πηγή πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα τυρί χαμηλών λιπαρών.

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013

Παιδική παχυσαρκία: 4 τεχνικές για να αλλάξετε προς το καλύτερο τη διατροφή του παιδιού

H παιδική παχυσαρκία εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν προδιάθεση στην αύξηση βάρους και είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα κακής διατροφής. Η κακή διατροφή με τη σειρά της είναι αποτέλεσμα λανθασμένων διατροφικών επιλογών.

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013

Ριζότο με καλαμπόκι και αρακά

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Επεξεργασμένα φαγητά είναι αυτά από τα οποία αφαιρέθηκαν πολλές από τις βιταμίνες ή τα μεταλλικά στοιχεία και αντικαταστάθηκαν από λίπος, ζάχαρη και αλάτι.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Σίδηρος: 'Ενας πολύτιμος σύμμαχος

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διαδικασία μεταφοράς του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε όλους τους ιστούς του σώματός μας.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Τα οφέλη του καρότου στην υγεία

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, ένα συνδυασμό που τα καθιστά ισχυρή διατροφική ασπίδα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, από το κοινό κρυολόγημα έως το άσθμα.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί παχαίνουν τα παιδιά

Η σημερινή κοινωνία πιέζει τα μέλη της να τρώνε πολύ και να κινούνται ελάχιστα έως και καθόλου, κάτι που εύκολα μεταφράζεται σε εκατομμύρια παχύσαρκων και υπέρβαρων ανθρώπων.