Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Διατροφικός οδηγός για τις γιορτές

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές έφθασαν και ήδη πολλοί ανησυχούν για το τι θα δείχνει η ζυγαριά τις πρώτες μέρες του νέου έτους, αφού συνηθίζεται σε γιορτές και διακοπές να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Παίζει ρόλο το pH στη διατροφή μας;

Σημαντικός παράγοντας για την υγεία του σώματος είναι η ισορροπημένη τιμή του pH του αίματος και των ιστών. Τα ιδανικά επίπεδα pH διαφέρουν στα διάφορα σημεία του σώματος. Το pH του αίματος είναι πιο ενδεικτικό και θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτές με υγιή καρδιά

Μπορεί να συμβαίνει μία φορά το χρόνο, όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο επιβαρυντικές είναι οι γιορτινές μέρες και το μενού που τις συνοδεύει για την 'καρδιά' σας; Τι θα λέγατε αυτή τη χρονιά να ξεφορτωθείτε τα 'περιττά' από το πιάτο σας;

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Διατροφή και γιορτές: Πώς να μην πάρετε κιλά!

Τα Χριστούγεννα είναι μια δοκιμασία για τον καθένα που προσπαθεί να ακολουθήσει μία δίαιτα, είτε είναι αδυνατίσματος, είτε είναι για λόγους υγείας ή απλά σωστής διατροφής.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Λαχανικά: Μια διατροφική ασπίδα… στο πιάτο σας

Τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρουν και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες. Ποια μπορούν και πρέπει να ενταχθούν στη διατροφή μας και τι μας προσφέρουν;

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστικά τραπέζια: Πώς δεν θα πάρετε κιλά

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να οργανωθείτε και να σκεφτείτε πιθανές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ενσωματώσετε στο σχέδιο δράσης σας…

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Μια σούπα για το κρύο

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, η λαχτάρα για ένα ζεστό ρόφημα / πιάτο που θα καταφέρει να μας θερμάνει από μέσα προς τα έξω γίνεται σχεδόν επιτακτική ανάγκη. Στο προσκήνιο έρχονται λοιπόν ο καφές, τα βότανα και … οι σούπες.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική πίτσα

Η πίτσα ανέκαθεν αποτελούσε απαγορευμένο καρπό για όσους πρόσεχαν τη διατροφή τους. Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε μια πίτσα χωρίς τύψεις!

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012

Πείτε 'ναι' στους ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί δεν είναι μόνο γευστικοί, αλλά φαίνεται πως μπορούν να σας παρέχουν και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Τρόποι κατανάλωσης.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012

Από την προτίμηση γεύσεων... στην αλλαγή διάθεσης

Ένα λαχταριστό κομμάτι κέικ, μια φρεσκοψημένη μπακέτα, ένα γενναιόδωρο κομμάτι pizza ή μια πλάκα από τη αγαπημένη μας σοκολάτα; Τι θα προτιμήσετε όταν είστε πολύ κουρασμένοι, αγχωμένοι ή στεναχωρημένοι;