Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Καραμελωμένα μήλα

Οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στα μήλα, καθώς και η μικρή ποσότητα λιπαρών οξέων Ω3, βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012

Οι τροφές της μακροζωίας

Ποιες τροφές μάς βοηθάνε στο να διατηρήσουμε το δέρμα και το σώμα μας λαμπερό και νεανικό για περισσότερα χρόνια; Σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε τα παρακάτω ‘ελιξίρια’ στη διατροφή σας!

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Χειμώνας και βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι ένα πολύτιμο συστατικό της διατροφής μας και έχει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Πουρές καρότων με μυρωδικά

Ίνες και αντιοξειδωτικά (β-καροτένιο) που εμπεριέχονται στα καρότα, η light κρέμα 0%, καθώς και τα μονοακόρεστα και Ω3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα φουντούκια, βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Είναι σημαντικό να προσέχει μια γυναίκα τη διατροφή της στην εμμηνόπαυση, καθώς αυξάνουν οι παράγοντες κινδύνου.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ισορροπημένη διατροφή

Μπορεί να έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι με διατροφικούς όρους, όμως έχετε ποτέ αναρωτηθεί πού ακριβώς αναφέρονται οι διαιτολόγοι όταν μιλούν περί πληρότητας και ισορροπίας;

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία της σαλάτας

Aνάλογα με τα υλικά που θα επιλέξετε, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε ένα ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο σε μία βαριά και δύσπεπτη γαστρονομική επιλογή.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Ζάχαρη: Προκαλεί εξάρτηση;

Τα εύγευστα τρόφιμα διεγείρουν ένα σύστημα 'ανταμοιβής' στον εγκέφαλο μέσω της έκκρισης ντοπαμίνης κάνοντάς μας να νιώθουμε ευχάριστα.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Προβιοτικά: Τα φιλικά για την υγεία βακτήρια!

Όλο και περισσότερες κλινικές έρευνες αποδεικνύουν συνεχώς την πολύτιμη συνεισφορά των προβιοτικών στη βελτίωση των σωματικών λειτουργιών.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Όταν τα παιδιά δεν πίνουν το γάλα τους

Πόσες φορές σας έχει τύχει να αρνείται πεισματικά να πιεί το γάλα του; Τι γίνεται όταν το αγγελούδι σας μετατρέπεται σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό γευσιγνώστη;