Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Μεσογειακά λιγκουίνι

Θα χρειαστείτε κοτόπουλο, σκόρδο και γαρίδες. Επίσης αλεύρι, γάλα, λευκό κρασί και παρμεζάνα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι και τον βασιλικό.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Παιδική διατροφή...στο δρόμο

Μήπως ψάχνετε τρόπους για να καλύψετε τα 'κενά' στη διατροφή του παιδιού σας, ακόμη και όταν βρίσκεστε.. στο δρόμο; Αλήθεια, τι θα μπορούσατε να επιλέξετε όταν το περιβόητο 'μαμά πεινάω' σας βρίσκει εκτός σπιτιού;

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

8 βήματα για 'ανεβασμένη' διάθεση

Φαίνεται πως η διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση καθώς και να συντελέσει στην αύξηση 'ενέργειας' που νιώθει κάποιος.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Δίαιτα: Προσθέστε γεύσεις αφαιρέστε θερμίδες

Αντί να χαλάσετε τη δίαιτά σας, τι θα λέγατε να απολαύσετε τη γλυκιά γεύση με λιγότερες θερμίδες;

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012

Ελαφριά dressings για τις σαλάτες σας

Ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε γεύση και επιπλέον θρεπτική αξία στις σαλάτες σας είναι τα dressings. Πώς μπορείτε όμως να νοστιμίσετε το πιάτο σας χωρίς να το επιβαρύνετε με πολλές επιπλέον θερμίδες;

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012

Σχέση διατροφής και κλιματικών αλλαγών

Οι διατροφικές ασθένειες σημειώνουν μεγάλη έξαρση, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαταράσσουν την οικολογική ισορροπία, καταστρέφουν σοδειές και μολύνουν αποθέματα τροφίμων.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012

Συγκεντρωθείτε τρώγοντας

Ξεχνάτε το κινητό σας, τα κλειδιά σας, τα ονόματα των συναδέλφων, χάνεστε μέσα στους φακέλους και τους υποφακέλους του υπολογιστή. Κι όμως, το μυστικό για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου βρίσκεται και..στο πιάτο σας!

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012

Μαγειρεύοντας υγιεινά...

Οι αγαπημένες μας συνταγές μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε έναν ισορροπημένο τρόπο μαγειρέματος και να παρέχουν μια υγιεινή εναλλακτική λύση στη διατροφή μας.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012

Τα φθινοπωρινά φρούτα

Ας γνωρίσουμε καλύτερα ορισμένα από τα φθινοπωρινά φρούτα, πόσο θρεπτικά είναι για τον οργανισμό μας και πώς μπορούμε να τα εντάξουμε στον καθημερινό τρόπο διατροφής μας.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός

Το να αντιμετωπίσουμε το άγχος στη ζωή μας, είναι η κύρια μέθοδος βελτίωσης των επιπέδων κορτιζόλης. Ωστόσο και η διατροφή μπορεί να επηρεάσει/ διορθώσει τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και να τα διατηρήσει εντός φυσιολογικών ορίων.