Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Εμπλουτισμένα τρόφιμα: Πόσο ωφελούν την καρδιά

Τα τελευταία χρόνια, λειτουργικά τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία της καρδιάς γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα στην αγορά. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν μαργαρίνες, γαλακτοκομικά και δημητριακά με φυτικές στερόλες και στανόλες.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Υγιεινή διατροφή για τις γυναίκες

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της υγείας. Οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, θα πρέπει να απολαύσουν μια ποικιλία τροφών, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, υγιεινά λιπαρά οξέα, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Τα S.O.S της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη 'λίστα' των προτεραιοτήτων ενός γονέα. Ποια είναι λοιπόν τα SOS της παιδικής διατροφής;

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Σουβλάκι: Μια...τυλιχτή ιστορία

Σχετικά πρόσφατα το σουβλάκι κατέκτησε το πιστοποιητικό 'καλού διατροφικού προϊόντος', υπό προϋποθέσεις, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Γλυκές κρέπες

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να φτιάχνετε γλυκιές κρέπες εύκολα και γρήγορα. Τώρα μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό χωρίς τύψεις!

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Χάστε τώρα τα κιλά της εγκυμοσύνης

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μετά το πέρας ενός τοκετού για μια γυναίκα είναι να επιστρέψει στο βάρος που είχε πριν την εγκυμοσύνη, όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ξεκινήστε βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Τάκος με λαχανικά και παρμεζάνα

Αν σας αρέσει το μεξικάνικο φαγητό, αλλά παράλληλα θέλετε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Γλυκαντικές ύλες: μια ασφαλής λύση για την παχυσαρκία και το σακχαρώδη διαβήτη;

Tις τελευταίες δεκαετίες η σύγχρονη βιομηχανία, σε συνδυασμό με την έρευνα της επιστήμης κατάφερε να συνδυάσει την απόλαυση με λιγότερες ενοχές και πιο ήπιες επιπτώσεις στα ζάχαρα αίματος. Αυτό έγινε εφικτό με πολλές πλέον ύλες, που μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Οι 3 καθημερινοί μας σωματοφύλακες

Η προστασία και οχύρωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος αποτελεί μια από τις προτεραιότητες όλων. Μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας με 3 βασικές κινήσεις καθημερινά…

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Καφές … μάς φτιάχνει τη διάθεση!

Εκτός από τη συναισθηματική σύνδεσή μας με το αγαπημένο μας ρόφημα, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο καφές έχει άμεση σύνδεση και με την ψυχική μας υγεία με διάφορους τρόπους!