Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Ασβέστιο: Ο δομικός λίθος

Το ασβέστιο αποτελεί δομικό λίθο για τον οργανισμό μας. Με ποιες λειτουργίες σχετίζεται και πόσο πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά;

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Μικρές αλήθειες για τη μπίρα…

Πέραν της ευχάριστης γεύσης, πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έρχονται να αποκαλύψουν μικρές αλήθειες για την μπίρα που συνδέουν τη μέτρια κατανάλωσή της με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

Αν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει φρέσκο φυσικό μούσλι χρωστάτε στον εαυτό σας και την οικογένειά σας να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

'Νους υγιής'...με διατροφή

Μήπως το ψάρι, τα όσπρια ή τα λαχανικά αποτελούν τις τελευταίες σας γευστικές επιλογές ενώ η 'αμαρτωλή' σοκολάτα την πρώτη; Ώρα να ανατρέψετε τις πεποιθήσεις σας!

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Ζυγαριά δυνάμεων: Πώς παίρνω την απόφαση να χάσω τα περιττά κιλά;

Αποτελεί μία πρόκληση η διευθέτηση της αμφιταλάντευσης σχετικά με την απόφαση για δίαιτα. Πώς θα καταφέρουμε να κινητοποιηθούμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Τροφές...με διάθεση

Ας δούμε αν οι διατροφικές επιλογές μας που μας συντροφεύουν σε δύσκολες ώρες είναι και οι σωστές και πώς αλλιώς μπορούμε να τις ελέγξουμε...

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012

Μαθήματα διατροφής από γονείς

Οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών. Ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, αποτελούν το σημαντικότερο πρότυπο προς μίμηση, ενώ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη διαθεσιμότητα φαγητού.

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012

Γλυκαντικές ουσίες: Ποιες και γιατί

Ενώ λοιπόν ο περιορισμός της κατανάλωσης των προστιθέμενων σακχάρων στα τρόφιμα είναι επιθυμητός στην πορεία προς μια καλύτερη διατροφή και την επίτευξη φυσιολογικού σωματικού βάρους στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν το αν η χρήση των γλυκαντικών ουσιών χαμηλών θερμίδων μειώνει τελικά τα προστιθέμενα σάκχαρα.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012

Είμαστε προγραμματισμένοι να τρώμε στη λύπη;

Γιατί σε κάποιους αυξάνει η 'όρεξη' όταν δεν νιώθουν καλά, ενώ σε άλλους κόβεται; Πρόσφατη μελέτη ερευνά πώς ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στο φαγητό όταν οι άνθρωποι με βουλιμία νιώθουν κάποιο αρνητικό συναίσθημα.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Μεσογειακή διατροφή: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας

Η επιστημονική έρευνα δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία: η μεσογειακή διατροφή αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία μας.