Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012

9 τρόποι για αποτελεσματική μείωση του βάρους

Η ασυναίσθητη κατανάλωση φαγητού είναι ο εχθρός στην προσπάθεια μείωσης βάρους. Τιθασεύστε τον εαυτό σας και καταναλώνετε τα γεύματά σας χωρίς να παρακολουθείτε τηλεόραση.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες

Τα τελευταία πάλι δύο χρόνια η διατροφή μας αλλάζει και πάλι, αυτή τη φορά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Προτιμάμε μέλι ή ζάχαρη;

Στα μάτια των περισσότερων καταναλωτών το μέλι αποτελεί την πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή της κρυσταλλικής ζάχαρης. Τι μας έχει δείξει όμως η επιστήμη; Όντως το μέλι συνιστά την πιο υγιεινή επιλογή;

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Απολαύστε το φαγητό σας χωρίς να παχύνετε, με 12 απλά βήματα

Ας δούμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία του φαγητού μας … πιο απολαυστική!

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

3 λόγοι που δεν χάνετε κιλά!

Η απώλεια βάρους και η μακροχρόνια διατήρησή της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν είναι τυχαίο ότι τελικά ένα πολύ μικρό ποσοστό καταφέρνει να σταθεροποιηθεί στο νέο μειωμένο βάρος.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σημεία κλειδιά για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα ω3 έχουν πολλαπλές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου που μπορεί να μεταφραστεί σε μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας λέξεις όπως χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, υπέρταση και έχει σχέση με τη διατροφή; Η απάντηση;…

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινόπωρο: Επιστροφή στη σωστή διατροφή

Φθινόπωρο: Μήπως έχετε ξεκινήσει ήδη να 'πέφτετε' ψυχολογικά και σκέφτεστε να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας;

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και χρωματιστές πιπεριές

Πρόκειται για ένα γεύμα ελαφρύ και υγιεινό, καθώς περιέχει μια ποικιλία λαχανικών. Το κοτόπουλο αποτελεί μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέροντας παράλληλα μικρή ποσότητα λίπους και μάλιστα κορεσμένου.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες;

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες υγείας συστήνουν στις μέρες μας να αντικατασταθεί η ζάχαρη με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Είναι όμως οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μια καλή εναλλακτική λύση;