Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Η αξία της σωστής διατροφής μετά τη λιποαναρρόφηση

Συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, ομάδες τροφίμων και οι κατάλληλοι συνδυασμοί τους μπορούν να βοηθήσουν τόσο στο βραχυπρόθεσμο μετεγχειρητικό χρονικό διάστημα, όσο και στο μακροπρόθεσμο.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Τα βότανα του καλοκαιριού

Τα φρέσκα βότανα είναι άφθονα κατά τους ζεστούς μήνες, οπότε τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να τα εντάξετε στις συνταγές σας. Εκτός από τη γεύση και το άρωμα που έχουν, ωφελούν την υγεία μας!

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Σταφύλι το ‘θαυματουργόν’

Tο σταφύλι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά καλοκαιρινά φρούτα και αξίζει να έχει θέση στο διαιτολόγιό μας. Παχαίνουν τα σταφύλια και ποια είναι τα οφέλη τους στον οργανισμό;

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Διατροφικές...διακοπές

Ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που ολοκληρώνεται από το φαγητό στην ταβέρνα, το ξενύχτι στο beach bar με τις καταπληκτικές γεύσεις κοκτέιλ, τα υπέροχα και δελεαστικά σνακ της παραλίες και τους τεράστιους πρωινούς μπουφέδες… συνηθισμένες διατροφικές «διακοπές» που συνήθως μας φορτώνουν με περιττά κιλά στο τέλος του καλοκαιριού!

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες

Φημισμένα σταφύλια και κρασιά, αλλαντικά όπως λουκάνικα, σίγλινα, λούζα και απόκτι, ντομάτες, πατάτες (Νάξου), κάπαρη, φάβα και μοναδικά τυριά έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των γεύσεων από νησί σε νησί.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Η ευεξία στο… πιάτο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να επαναπροσδιορίσουμε τη διατροφή μας και να απαλλαγούμε από συνήθειες που μας προσθέτουν βάρος και επιβαρύνουν την υγεία μας.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Πλιγούρι και ρεβίθια με βινεγκρέτ λεμονιού

Το συγκεκριμένο πιάτο έχει πλούσια υφή και άρωμα. Τυλίξτε το σε πίτα ολικής άλεσης ή σερβίρετέ το ως συνοδευτικό.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Διατροφικό οδοιπορικό στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Ποικιλία εικόνων και γεύσεων έχει να σας προσφέρει η Λέσβος, ενώ η Χίος εκτός από εκπληκτική φιλοξενία μάς προσφέρει και μοναδικές γεύσεις.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Οδοιπορικό σε γεύσεις της Ελλάδας

Ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος σε γεύσεις και εικόνες της Ελλάδας που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε και να απολαύσετε…

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012

Οι ΄δροσερές' παγίδες του καλοκαιριού

Θα μπορούσε μια σαλάτα να σας φορτώσει με 1.000 επιπλέον θερμίδες; Είναι δυνατόν να μην παραγγέλνετε ποτέ κυρίως γεύμα και να μην χάνετε βάρος; Μα και τα φρούτα παχαίνουν;!