Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Πώς θα ξεφουσκώσει το 'σωσσιβιάκι' στην κοιλιά;

Ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς. Η σκέψη για μια βουτιά στην παραλία γίνεται εντονότερη. Άλλωστε παραλία και καλοκαίρι είναι 2 έννοιες συνυφασμένες. Όχι για όλους… υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που η σκέψη να φορέσουν το μαγιό τους και να πάνε για ένα δροσιστικό μπάνιο είναι βασανιστική.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Κρατηθείτε σε φόρμα και στις διακοπές

Αν θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια και να νιώθετε το σώμα σας πιο 'σουλουπωμένο' και ανάλαφρο, τότε μάλλον πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο πιάτο σας!

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Σοκολάτα και καρδιά

Τελικά πρέπει κάποιος να τρώει σοκολάτες για να προστατεύει την καρδιά του και, εάν ναι, πόσες πρέπει να τρώει;

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Νικήστε τη χοληστερίνη, θωρακίστε την υγεία σας

Η διατροφή είναι παράγοντας - κλειδί όσον αφορά τον έλεγχο της αυξημένης χοληστερόλης. 'Ας δούμε μερικές καθημερινές επιλογές.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Καφές...κατά των νέων οικονομικών μέτρων

Ευχάριστα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ! Όσες από εσάς μέχρι σήμερα αναζητούσατε το πρωινό αλλά και το απογευματινό σας καφεδάκι για να σας ξυπνήσει και να σας δώσει ζωντάνια ώστε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας, πλέον έχετε άλλον ένα λόγο να το κάνετε.

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012

3 αλήθειες για τα μικρά σνακς

Τα ενδιάμεσα snacks αποτελούν γεύματα πρωταρχικής σημασίας, καθώς εφοδιάζουν άμεσα τον οργανισμό με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012

Πώς να ταΐσετε το μωρό σας στα πρώτα του βήματα

Η διατροφή στα αρχικά στάδια της ανθρώπινης ζωής αποτελεί μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία για πολλούς λόγους. Στην πρώτη βρεφική ηλικία (0-1 έτη) οι διαφοροποιήσεις στο διαιτολόγιο του νεογνού είναι πολλές, κυρίως λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που επιτελείται στο στάδιο αυτό.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012

Το απορρυθμισμένο βιολογικό ρολόι μάς παχαίνει

Η αναντιστοιχία μεταξύ της φυσιολογικής λειτουργίας του βιολογικού μας ρολογιού και των έντονων ρυθμών του καθημερινού μας προγράμματος δεν μάς προκαλεί μόνο υπνηλία αλλά φαίνεται πως αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που επιδεινώνει το φαινόμενο της παχυσαρκίας.

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012

Φάτε στην ώρα σας και αδυνατίστε

Αυτά τα 2-3 περιττά κιλά έχουν 'καθίσει' για τα καλά γύρω από την περιφέρεια ή την κοιλιά σας. Και τώρα, λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγουν. Γιατί εσείς αλλιώς θα στεκόσασταν, με άλλον αέρα θα κάνατε την είσοδό σας στην παραλία χωρίς αυτά.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012

3 ‘δροσεροί’ καλοκαιρινοί μύθοι

Καλοκαίρι, η εποχή της ξενοιασιάς, της χαλάρωσης και της δροσερής… απόλαυσης. Τα δροσιστικά ροφήματα έχουν την τιμητική τους στη διατροφή. Τρεις από τους πιο δημοφιλείς μύθους της καλοκαιρινής διατροφής και όλη η αλήθεια γύρω από αυτούς.