Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012

Διαταραχές πρόσληψης τροφής και ψυχοθεραπεία

Πώς μπορεί να συμβάλει το ψυχόδραμα στην αντιμετώπιση της υπερφαγίας. Τι δείχνει ένα ενδιαφέρον case study για τις οργανικές και ψυχολογικές αιτίες.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Αλκοόλ: Μια καλοκαιρινή συνήθεια και όχι μόνο

Από την ξαπλώστρα της παραλίας μέχρι το ταβερνάκι ή τη βεράντα, τα αλκοολούχα ποτά αποτελούν μία καλοκαιρινή συντροφιά! Πόσο βλαπτικό μπορεί τελικά να είναι ένα.. 'ποτηράκι';

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Οι φυσικοί χυμοί από φρέσκα φρούτα είναι πλούσια πηγή ευεργετικών στοιχείων

Οι αγνοί φυσικοί χυμοί από φρέσκα φρούτα είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την καλή και ισορροπημένη υγεία.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Διατροφή για τους πάσχοντες από διαβήτη

Η ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στους ασθενείς είναι αναγκαία, διότι η χρόνια υπεργλυκαιμία στο διαβήτη προκαλεί βλάβες σε πολλά όργανα και ιδιαίτερα στους νεφρούς, στον αμφιβληστροειδή, στα νεύρα και στις αρτηρίες.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Οικογενειακά γεύματα… παράδοση ή σύγχρονη λύση;

Τα τελευταία χρόνια, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει την αξία των οικογενειακών γευμάτων στην προαγωγή της ανάπτυξης και της υγείας των παιδιών. Κι αυτό γιατί, όπως φαίνεται, τα οικογενειακά γεύματα αποτελούν ασπίδα στην εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας και βοηθούν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Επιλέγουμε κρέπα, Burger ή club sandwich;

Τι θα παραγγείλουμε μεταξύ Burger, κρέπας ή club sandwich;

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Διατροφή για τον καύσωνα

'Ακούγοντας' το σώμα μας, ας δούμε ποιες επιλογές έχουμε, για να περάσουμε τη δοκιμασία του καλοκαιριού 'αλώβητοι' φροντίζοντας να είμαστε πάντα σωστά ενυδατωμένοι.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Δυσκοιλιότητα και διατροφή

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί πιο συχνό φαινόμενο σε ανθρώπους που δεν ασκούνται συχνά και συστηματικά με αυτούς που είναι κυρίως καθιστικοί ή σε πολυθρόνα να εμφανίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Διατήρηση βάρους: Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

H προσπάθεια αδυνατίσματος δεν σταματά με την επίτευξη του επιθυμητού βάρους: το στάδιο της συντήρησης θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Η διατροφή στη νεφρική ανεπάρκεια

Από τις σημαντικότερες διατροφικές οδηγίες σε νεφροπαθείς ασθενείς είναι η προσλαμβανόμενη πρωτεΐνη και η ενέργεια.