Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Πίτσα: Η 'παρεξηγημένη' τροφή

Πόσο ισορροπημένο είναι ένα γεύμα με πίτσα; ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της επιλογής. Ποιο είδος περιέχει τις περισσότερες θερμίδες.

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012

Πλήρης διατροφικός οδηγός για τη διαχείριση του προδιαβήτη

Κάποιες γενικές συμβουλές για την επίτευξη της απώλειας βάρους και της γενικότερης αλλαγής στον τρόπο ζωής φαίνονται παρακάτω:

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012

Τα οφέλη της ρεσβερατρόλης

Η ρεσβερατρόλη, ως ισχυρή αντιοξιδωτική ουσία, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012

Συμπληρώματα: Πόσο 'μαγικά' είναι;

Πόσες φορές διαβάσατε για το 'μαγικό' συμπλήρωμα που βοηθάει σε καλύτερη καύση λίπους, οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους ή/και σας βοηθά εύκολα να 'χτίσετε' το σώμα που επιθυμείτε;

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012

Πώς επηρεάζει η παχυσαρκία τη λειτουργία του εγκεφάλου

Σύμφωνα με αποτελέσματα επιστημονικών μελετών η αύξηση του σωματικού βάρους επηρεάζει σημαντικά και την εγκεφαλική λειτουργία.

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012

Η δύναμη των 'μικρών' γευμάτων

Τα μικρά γεύματα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας όταν κι εμείς τους δώσουμε σημαντική θέση στην καθημερινότητά μας! Πώς;

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Διακοπή καπνίσματος και σωματικό βάρος

Άν διακόψω το κάπνισμα θα παχύνω;' Μήπως αυτή αποτελεί μια από τις πρώτες δικαιλογίες που περνά από το μυαλό σας όταν σκέφτεστε να διακόψετε το κάπνισμα; Ήρθε ο καιρός να την ανατρέψετε!

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Προοπτική πολυκεντρική μελέτη αξιολόγησης της διάγνωσης της κοιλιοκάκης (procede)

H Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας & Διατροφής (ESPGHAN) υποστηρίζει διεθνή, πολυκεντρική μελέτη για την αξιολόγηση της διάγνωσης της κοιλιοκάκης.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ανοσοποιητικό σύστημα και σωματικό βάρος

Η ομαλή λειτουργία της γαστρεντερικής οδού αποτελεί το Α και το Ω για τη διατήρηση του σωματικού μας βάρους. Ένα δυνατό, ωστόσο, ανοσοποιητικό σύστημα φαίνεται πως συμβάλλει εξίσου καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα μιας προσπάθειας απώλειας βάρους.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Γνωριμία με τη μπύρα

Καιρός να ρίξουμε μια βαθιά ματιά στο ποτήρι μας και να γνωρίσουμε το ρόλο της μπύρας στη διατροφή μας.