Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011

5 τροφές για γερά εγγόνια

Πώς θα σας φαινόταν αν αρχίζατε να περνάτε λίγο ακόμη χρόνο με τα εγγόνια σας τρώγοντας; Ξέρετε πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να κάνουν το παιδάκι σας 'μεγαλύτερο' και εσάς υγιέστερους;

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011

Η σημασία της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου

Εκτός από τη διακοπή του καπνίσματος και την έγκαιρη διάγνωση, δύο βασικές τροποποιήσιμες παράμετροι που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η τακτική άσκηση.

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011

Μυστικά για να μη μειώσετε τις θερμίδες στο πιάτο σας

Αποφύγετε το άγχος και τις εξαντλητικές δίαιτες. Βγάλτε τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό σας διαιτολόγιο και ξεφορτωθείτε έως και μισό κιλό την εβδομάδα!

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011

Πώς να κάνετε διακοπές...χωρίς δίαιτα

Η σκέψη των μικρών σωματικών μας ατελειών, των 3-5 περιττών κιλών που θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και δεν το κάναμε έγκαιρα, μας ενοχλεί και παράλληλα διαταράσσει την ειδυλλιακή εικόνα των ιδανικών διακοπών που πλάσαμε με το μυαλό μας.

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011

Διατροφή και σεξουαλική δυσλειτουργία

Η διατροφή και κυρίως το βάρος, φαίνεται να παίζουν μεγάλο ρόλο τόσο στη γονιμότητα όσο και στη σεξουαλική λειτουργία. Ποια τρόφιμα πρέπει να επιλέγουμε και ποια να αποφεύγουμε;

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011

Σοκολάτα: Η θρεπτική απόλαυση!

H σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει με πολλούς τρόπους όχι μόνο τον... ουρανίσκο μας, αλλά και την υγεία μας.

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011

Ρυθμίστε τον διαβήτη σας με τη σωστή διατροφή

Καθώς η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη, τι πρέπει να γνωρίζουμε για το διαιτολόγιό μας και πώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο και αποτελεσματικότερο;

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Φαβοκεφτέδες

H συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί παραδοσιακή συνταγή που προέρχεται από τη Μήλο και είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να καταναλώνεται ένα όσπριο που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

H διατροφή του εργασιομανή: Πρακτικός οδηγός διατροφικής επιβίωσης

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να οργανώσετε την εργασιακή σας μέρα κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορείτε να εντάξετε και την ισορροπημένη διατροφή μέσα στα πλαίσια αυτής. Mερικές απλές και πρακτικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Αρακάς: Ένας... φίλος στο πιάτο μας

Θυμίζει λαχανικό, κι όμως είναι όσπριο. Αλλά οι... αμφιβολίες για τον αρακά σταματούν εδώ, καθώς κανείς δεν αμφιβάλλει για τις γευστικές του ιδιότητες και κυρίως για τη μεγάλη θρεπτική αξία του, που τον κάνουν πραγματικό φίλο του οργανισμού μας.