Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Τα διατροφικά SOS των Πανελλαδικών Εξετάσεων!

Εποχή Πανελληνίων εξετάσεων. Στόχος η μέγιστη συγκέντρωση, η καλή μνήμη για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις την ημέρα των γραπτών εξετάσεων.

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011

Διατροφή για πρόληψη της οστεοπόρωσης

Κρίσιμη είναι για τις γυναίκες η ηλικία μετά την εμμηνόπαυση όπου παρατηρείται αυξημένη ελάττωση της οστικής πυκνότητας σε συνδυασμό με αυξημένη οστεοκλαστική δραστηριότητα, που οδηγεί στη διάσπαση της οστικής μάζας.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011

Οι διαιτολόγοι συστήνουν ′όχι′ στη δίαιτα

Η δίαιτα κυρίως με τη μορφή στέρησης και απαγόρευσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αδυνάτισμα και την απώλεια βάρους. Είναι όμως η μοναδική και πραγματική λύση;

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011

Τα πρόσθετα σάκχαρα κατακλύζουν τη σύγχρονη διατροφή

Οι περισσότερες 'καταδικαστικές' μελέτες για τα πρόσθετα σάκχαρα, αφορούν, όπως ειπώθηκε, τη φρουκτόζη και ειδικά το σιρόπι από καλαμπόκι υψηλό σε φρουκτόζη.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Συμπεριφορικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Είναι γνωστό πως η παχυσαρκία, σε μεγάλο βαθμό αποτελεί γονιδιακό πρόβλημα, δεδομένου ότι μια σειρά από γονίδια σχετίζονται με την εμφάνιση της, ενώ συχνά αυτή σχετίζεται και με ορμονικές διαταραχές.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Ριζότο με ομελέτα

Βράζετε το ρύζι, μαζί με τα καρότα και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Κυτταρίτιδα και διατροφή

Είναι γεγονός πως η εμφάνιση κυτταρίτιδας ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα υγείας και αισθητικής των γυναικών, ανεξαρτήτου βάρους και ηλικίας.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Δίαιτα μετά το Πάσχα

Πανικός για αποτοξίνωση, μονοφαγία, μήπως οι περίφημες χημικές δίαιτες ή μήπως η διάσημη δίαιτα των αστροναυτών αρμόζουν στην περίσταση; Φυσικά όχι. Ούτε την ψυχραιμία μας χρειάζεται να χάνουμε, ούτε να προσαρμοζόμαστε σε συστήματα που έχουν αποδειχτεί επώδυνα.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Μύθοι και αλήθειες για τα κόκκινα αυγά

To αυγό είναι από τις πιο πολύτιμες τροφές καθώς περιέχει πρωτεΐνη, η οποία μαζί με αυτή του ανθρώπινου γάλακτος είναι υψηλότερης βιολογικής αξίας από οποιαδήποτε άλλη και απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Συμβουλές για τη διατροφή του Πάσχα

Ας δούμε αναλυτικά τι μας προσφέρουν τα πασχαλινά φαγητά και γλυκά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τα εντάξει κανείς στη διατροφή αυτών των ημερών χωρίς να επηρεαστεί το βάρος και το λίπος του σώματός του.