Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Καφείνη: Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων, φαίνεται ότι η κατανάλωση των αγαπημένων πηγών καφείνης μπορεί να γίνεται άφοβα, πάντοτε με μέτρο και ιδανικά στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Απενοχοποιώντας το κρέας

Ο Φορέας Τυποποίησης Τροφίμων (Food Standars Agency-FSA) της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος και της εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει την κατανάλωσή του.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

Οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές αποτελούν μία σημαντική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ιδιαίτερα οι ποικιλώνυμες πίτες, που συναντούμε στην ελληνική περιφέρεια, συνιστούν διατροφικούς θησαυρούς.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς επιλέγουμε υγιεινές τροφές στο σούπερ μάρκετ

Για να κάνετε τα ψώνια στο σουπερμάρκετ μια εύκολη, γρήγορη αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη διαδικασία θα ήταν χρήσιμο να έχετε τη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς θα χάσουμε τα κιλά του καλοκαιριού

Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με πράγματα που είχαμε αναβάλει και ένα από αυτά είναι η απώλεια βάρους. Σ’ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι απώλειας βάρους και τι θα πρέπει να προσέξουμε.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009

Τεχνητές γλυκαντικές ύλες

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες προσδίδουν στα τρόφιμα και τα ποτά γλυκιά γεύση, αντίστοιχη με εκείνη της ζάχαρης, ωστόσο παρέχουν ελάχιστες θερμίδες και δεν επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009

Κολοκύθια γεμιστά

Εξαιρετική συνταγή για προσεγμένη διατροφή, μιας και τα κολοκύθια είναι θρεπτικά χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες. Σκεφτείτε πως 1 κιλό βραστά κολοκυθάκια έχουν περίπου 160 θερμίδες!

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς θα μειώσετε την πρόσληψη αλατιού

Η υπέρταση είναι κληρονομική. Γι αυτό εάν υπάρχει ιατρικό ιστορικό στην οικογένειά σας, θα πρέπει να περιορίσετε το αλάτι στο καθημερινό σας διατροφολόγιο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωπο ευαίσθητοι στο αλάτι, και ίσως τα νεφρά σας να μην έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν την πρόσληψη αλατιού.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009

Αποφύγετε την κρίση… φαγητού της μέσης ηλικίας

Όσο περνούν τα χρόνια, το σώμα μας χάνει μυϊκή μάζα, αποθηκεύει λίπος, ενώ αλλάζουν και οι διατροφικές μας ανάγκες. Οι αλλαγές αυτές δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Η αλφάβητος της υγιεινής διατροφής

Όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε αυτό που τρώμε. Όμως η θεωρία πάει και λίγο παραπέρα. Μπορούμε επίσης να προλάβουμε, να βοηθήσουμε και πιθανώς ακόμα και να γιατρέψουμε κάποιες ασθένειες καταναλώνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα.