Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ψάρια και ελαιόλαδο 'σύμμαχοι' της οστικής υγείας των γυναικών

Σύμφωνα με μία μελέτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου η προσκόλληση σε ένα διαιτητικό σχήμα κοντά στη Μεσογειακή Διατροφή, που χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσληψη ψαριών και ελαιολάδου και χαμηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος, φαίνεται να συσχετίζεται σημαντικά με την οστική μάζα Ελληνίδων γυναικών.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Μελιτζάνες στο φούρνο

Η σημερινή συνταγή είναι μία πολύ γευστική επιλογή για κύριο πιάτο. Συνεισφέρει μία μερίδα λαχανικών, από τις 5 φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες, οι οποίες είναι προϊόντα εποχής.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

5 συμβουλές για απώλεια βάρους μετά τις διακοπές

Μην πανικοβάλλεστε από την πιθανή πρόσληψη 1-3 κιλών κατά τη διάρκεια των διακοπών, διότι μελέτες έχουν δείξει πως το επιπρόσθετο αυτό βάρος χάνεται με το που θα μπείτε πάλι στις καθημερινές σας συνήθειες.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Αδυνατίστε...τρώγοντας σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη απόλαυση των γυναικών. Τόσο αγαπημένη που πολλές φορές ανάγεται σε 'αμαρτία' ειδικά όταν μία γυναίκα προσπαθεί να χάσει μερικά κιλά.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Δυσανεξία στη λακτόζη: 'Ενα συνηθισμένο πρόβλημα

Ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα, που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του παιδιού, είναι η δυσανεξία στη λακτόζη, η οποία δεν επιτρέπει την απορρόφηση του ασβεστίου από το μητρικό και το αγελαδινό γάλα. Με την ανάλογη θεραπεία και τις κατάλληλες τροφές η αντιμετώπισή του μπορεί να είναι αποτελεσματική και πλήρης.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Διατροφή...για το νησί

Τη συγκεκριμένη δίαιτα είναι εύκολο να την ακολουθήσετε όταν είστε σε διακοπές. Παρέχει επιλογές για όλη την ημέρα.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Χαλβάς και δαμάσκηνα σε κρασί

Είναι γνωστή η ευεργετική δράση του χαλβά. Η σημερινή συνταγή έχει ιδιαίτερα θρεπτική αξία καθώς συνδυάζει τον χαλβά με δύο άλλες πολύ σημαντικές τροφές, τα δαμάσκηνα και το κρασί.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Δυσκοιλιότητα: 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Σήμερα γνωρίζουμε πως η δυσκοιλιότητα αφορά ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδίως τις γυναίκες. Μπορεί να προληφθεί αρκεί να γνωρίζετε 3 απλά θέματα:

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια

Πολλές φορές οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια. Η έλλειψη ύπνου, η στεναχώρια, το άγχος, οι ασθένειες και φυσικά η κακή διατροφή είναι οι σημαντικότερες αιτίες που προκαλούν κόπωση.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Διατροφικές οδηγίες για φορείς HIV

Καλή διατροφή σημαίνει να λαμβάνετε αρκετά μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά στοιχεία.