Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Αβγά με κάπαρη: Παραδοσιακή συνταγή της Κιμώλου

Τα αβγά με κάππαρη είναι μία παραδοσιακή συνταγή που προέρχεται από το μικρό νησί των Κυκλάδων, που βρίσκεται απέναντι από την Μύλο, την Κίμωλο. Η Κίμωλος είναι ένα μέρος όπου αφθονεί η κάπαρη, η οποία αποτελεί ένα πολύ καλό μυρωδικό.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

10 υγιεινοί υδατάνθρακες που δεν παχαίνουν

Προτιμάτε τον φυσικό πλούτο και τη πλούσια διατροφική αξία των προϊόντων ολικής αλέσεως. Θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θα σας κρατήσουν σε φόρμα.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Πίεση χρόνου, εμπόδιο για σωστή διατροφή και άσκηση στις γυναίκες

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, οι γυναίκες που αντιλαμβάνονται την πίεση χρόνου ως εμπόδιο για τη συμμόρφωση με ένα πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας έχουν λιγότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν τις συστάσεις αναφορικά με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και σωματικής δραστηριότητας.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Ταχινοσαλάτα

Το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας. Το ταχίνι είναι πολτοποιημένο σουσάμι και η πρώτη ύλη του είναι ο σησαμόσπορος, καρπός του φυτού σησάμι.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Καλό και υγιεινό κολατσιό

Υγιεινό κολατσιό είναι αυτό που παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, όπως υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση κολατσιού μπορεί να είναι μια πολύ υγιής και ισορροπημένη διατροφική συνήθεια, για παράδειγμα πριν ή μετά την άσκηση, ή αν τα κύρια γεύματα απέχουν χρονικά μεταξύ τους.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Γνωρίστε τα θρεπτικά συστατικά

Στην εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν τη διατροφή τους. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό πως όλα τα διατροφικά - θρεπτικά συστατικά ακόμα και τα λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Τα ζυμαρικά στη διατροφή μας

Βάση της Μεσογειακής διατροφής είναι οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως ζυμαρικά, δημητριακά και ψωμί. Δείτε τα διατροφικά συστατικά από κάποια ενδεικτικά πιάτα ζυμαρικών

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009

Γιαουρτόπιτα

Αποτελεί μία καλή εναλλακτική πρόταση για πρωινό γεύμα, καθώς είναι ένα ισορροπημένο γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης ενδείκνυται και ως ελαφρύ γεύμα (π.χ βραδινό) μαζί με μία σαλάτα σε άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009

Η κατάλληλη διατροφή για το ‘πεσμένο’ ανοσοποιητικό

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να ικανοποιείτε τις διατροφικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, και να έχετε κατά νου ότι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ώστε να μπορέσετε να καταπολεμάτε τις διάφορες ασθένειες.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009

Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τα ω-3 και ω-6 λιπαρά

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) πρότεινε τα 250mg/ημέρα ως συνιστώμενη πρόσληψη για αναγραφή στις ετικέτες τροφίμων.