Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια: μία γευστική και θρεπτική επιλογή, που όμως δεν συστήνεται για συχνή κατανάλωση.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009

Νικήστε το... hangover

Το hangover συνοδεύεται συνήθως από προβλήματα στο στομάχι, αφόρητο πονοκέφαλο, δυσάρεστη γεύση στο στόμα, δίψα, δυσφορία, αδυναμία, ευαισθησία στο φως και εμετό. Πώς θα τη 'βγάλετε καθαρή'.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Χαρίζει χρόνια η μεσογειακή διατροφή

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από τη χώρα μας, η κατανάλωση μίας διατροφής Μεσογειακού τύπου, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και όσπρια μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της μακροζωίας.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Τα αποτελέσματα της δίαιτας γιο-γιο

Οι περισσότεροι που ακολουθούν μια δίαιτα, συνήθως όταν τη σταματάνε ξαναπαίρνουν τα κιλά που είχαν χάσει και παίρνουν και επιπλέον κάποια ακόμα. Δυστυχώς, αυτό ξαναπηγαίνει τα πράγματα στην αρχή και αυτή τη φορά με περισσότερο βάρος και υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Η κατάλληλη διατροφή για τη νόσο του Crohn

Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθείτε αν πάσχετε από τη νόσο του Crohn;

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Μπριάμ

Η συνταγή αποτελεί παραδοσιακή ελληνική πρόταση, χαρακτηριστικό παράδειγμα κυρίως πιάτου για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το μεσογειακό μοντέλο διατροφής.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Διατροφή: Η ψυχολογία μας το καλοκαίρι

Η ψυχική μας ηρεμία σίγουρα δεν διασφαλίζεται με καμία στερητική προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιο κιλό που πρέπει να χαθεί, λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ραγάδα.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Ολική δύναμη από τα προϊόντα ολικής αλέσεως

Τα τρόφιμα ολικής άλεσης αποτελούν σπουδαίες πηγές ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί σε αρκετές επιστημονικές μελέτες με σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Κρέπες με χαλβά

Στο μπλέντερ του μίξερ χτυπήστε τα αβγά, προσθέστε το χαλβά ψιλοκομμένο με τα δάχτυλα και χτυπήστε τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και η σωστή διατροφή τον καρκίνο

Πρόσφατη αναφορά του The European Men’s Health Forum απένειμε 'Ολυμπιακό μετάλλιο' στους Έλληνες για την επίδοσή τους στο κάπνισμα και στην κατανάλωση αλκοόλ και φυσιολογικώς, επακόλουθα, τους κατέτασσε στις πρώτες θέσεις σε θανάτους λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου.