Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Αμφισβητούνται τα light τρόφιμα;

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το περασμένο μήνα στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό 'British Medical Journal' από καθηγητή της Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης τέθηκε σε αμφισβήτηση τόσο η ασφάλεια όσο και η αποτελεσματικότητα των τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής που στοχεύουν στην απώλεια βάρους.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Βιολογικά προϊόντα και υγεία

Τα βιολογικά προϊόντα είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή. Εκτός από υπέροχη γεύση έχουν και οφέλη στην υγεία. Για ποιες ομάδες είναι ιδιαίτερα σημαντικά;

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βάρος μας;

Η αύξηση του σωματικού βάρους, για πολλά άτομα μπορεί να είναι όσο δύσκολη και η απώλεια βάρους για τους υπέρβαρους, ίσως και δυσκολότερη, εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι στην προσπάθεια πρόσληψης βάρους δεν βρίσκει κανείς εύκολα αρωγή σε επιστημονικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008

Βιδάκια με χωριάτικη

Θα χρειαστείτε μακαρόνια βιδάκια, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριά, αγγούρι, φέτα light, κάπαρη και ελαιόλαδο.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008

Η διατροφή του μαθητή: 'μάχη' ανάμεσα στο φρούτο και το fast food

Είναι ξεκάθαρη η τάση το παιδί να θέλει να τρώει εκτός σπιτιού. Ο ρόλος της μητέρας είναι καθοριστικός σε αυτή την τάση.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008

Τροφές για κάθε φύλο

Μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι υπάρχουν κάποια τρόφιμα που είναι περισσότερο ωφέλιμα για τους άνδρες και κάποια άλλα που είναι αντίστοιχα πιο ωφέλιμα για τις γυναίκες.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008

Τυριά με λίγη…μούχλα

Καλύπτουν εξεζητημένες γευστικές απαιτήσεις, συνδυάζονται περίφημα με καλά κρασιά και αποτελούν εξαίρετη λιχουδιά για απαιτητικούς ουρανίσκους. Για το λόγο αυτό, επιχειρείται τον τελευταίο καιρό η προώθηση της τυροφαγίας ως η ύψιστη γαστρονομική απόλαυση.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

Τροφές που επιβαρύνουν τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση

H γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση αποτελεί μια πάθηση η οποία βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία έτη με τον επιπολασμό της στο γενικό πληθυσμό να αυξάνεται διαρκώς.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008

Σαλάτα λάχανου με ξηρούς καρπούς

Θα χρειαστείτε κόκκινο λάχανο, άσπρο λάχανο, πιπεριά, φιστίκια κάσιους, σταφίδες και ηλιόσπορους.

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Μήπως τελικά οι δίαιτες... παχαίνουν;

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια δίαιτα, υποθερμιδική κατά βάση, μόνο και μόνο για να ανακαλύψετε ότι αργά ή γρήγορα έχετε επαναπροσλάβει όχι μόνο όλο το αρχικό σας βάρος αλλά και ίσως περισσότερο από αυτό; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;