Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008

Φυσικοί 'σύμμαχοι' κατά της χοληστερόλης

Σύμφωνα με τα νεώτερα ερευνητικά στοιχεία από την επιδημιολογική μελέτη ΑΤΤΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε σε Ελληνικό πληθυσμό, μπορεί να γίνει η υπόθεση ότι περίπου 3 εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από υπερχοληστερολαιμία.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008

Γλυκά: Η λύση για άμεση ενέργεια;

Ο καφές και τα γλυκίσματα μπορεί στιγμιαία να μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα λόγω της άμεσης επίδρασής τους στο νευρικό και πεπτικό σύστημα, στην πραγματικότητα όμως μετά από μια ώρα μας φέρνουν σε χειρότερο ενεργειακό επίπεδο και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008

Μελομακάρονα light

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, βιτάμ light, ασπαρτάμη, σιμιγδάλι, καστανή ζάχαρη και χυμό πορτοκαλιού.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008

Τοματόσουπα με κόκκινα φασόλια

Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες και από πάνω σκορπίστε το σκόρδο, το ξύδι και ζάχαρη.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008

Ο ρόλος της μαστίχας Χίου στην υγεία

Η μαστίχα, εκτός από την ωραία φυσική της γεύση και φρεσκάδα που αποδίδει, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας μας, μέσω ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό μας.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Ανάγκη διατροφικής σήμανσης στις αλυσίδες εστιατορίων

Από τον Μάιο του 2008 στη Νέα Υόρκη υπάρχει επίσημα η απαίτηση από τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων να αναγράφουν σε κάθε στοιχείο των μενού τους τις θερμίδες που αυτό περιέχει. Ο νόμος ισχύει για αλυσίδες εστιατορίων που διαθέτουν παραπάνω από 15 υποκαταστήματα σε εθνικό επίπεδο.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Διατροφή: το μεγάλο όπλο κατά των καρδιοπαθειών

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος για το βαρυσήμαντο του όρου 'πόλεμος' που χρησιμοποιείται στον τίτλο, αλλά πέρα από τη μεταφορική του έννοια μπορούμε να αποδώσουμε και μία δόση αλήθειας αν αναλογιστούμε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότεροι από 1.5 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται σε καρδιοαγγειακά προβλήματα.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Τα φρούτα βοηθούν στο αδυνάτισμα

Έχει βρεθεί ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, διαιτητικών ινών, βιταμινών C και B6, β- καροτίνης και φυλλικού οξέος αυξάνουν ανεξάρτητα την απώλεια βάρους σε έναν πληθυσμό υπέρβαρων ενηλίκων.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε βιολογικά προϊόντα

Τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής όταν αγοράζει βιολογικά προιόντα;

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

Γίγαντες με μυρώνια στο φούρνο

Τα φασόλια γίγαντες είναι καλή πηγή πρωτεΐνης φυτικής προελεύσεως, ενώ ταυτόχρονα έχουν φτωχό περιεχόμενο σε λίπος και νάτριο.