Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Είναι εφικτή η 'Παραδοσιακή Διατροφή';

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή απέχει σημαντικά από τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου. Η εποχή κατά την οποία η βάση της διατροφής ήταν τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Πώς να προτιμούν λαχανικά τα παιδιά

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή του παιδιού, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Πώς μπορείτε να πείσετε τα παιδιά σας να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά;

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Το Ginkgo biloba και η νόσος Alzheimer

Τα φύλλα ή το εκχύλισμα των φύλλων του gingko biloba χρησιμοποιούνται ευρέως σε συμπληρώματα διατροφής ή σε καινοφανή τρόφιμα.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Ξύδι Βαλσάμικο ... 'βάλσαμο' για τη ζωή

H φύση δια μέσου των τροφίμων της, δεν μας προσφέρει μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την επιβίωσή μας αλλά μας δίνει απλόχερα πολύτιμες δραστικές ουσίες που θωρακίζουν την υγεία μας.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Διατρoφογενετική: H vέα κατεύθυνση της διαιτολογίας

Όλοι γνωρίζουμε πως η ποιότητα της διατροφής μας, η συχνότητα λήψης συγκεκριμένων τροφών, η άσκηση που ενδεχομένως κάνουμε αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής που τυχόν προσλαμβάνουμε επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας μας.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Ψαρονέφρι με bourbon

Ανεμείξτε τη σως σόγιας με το bourbon, την καστανή ζάχαρη και το σκόρδο. Περιχύστε το ψαρονέφρι και τοπθετείστε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και βάλτε το ψαρονέφρι στο φούρνο.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Πώς επηρεάζει η διατροφή τη γονιμότητα

Η αύξηση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται και αναβάλλουν την έναρξη της μητρότητας μετά την ηλικία των 30 και πιθανότατα προς το τέλος αυτής της δεκαετίας, και αναλόγως από τους άνδρες, αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο κοινωνιολογικό παράγοντα για το υψηλό ποσοστό του 12% υπογονιμότητας που παρατηρείται στις μέρες μας.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

Ποια τρόφιμα αντιμετωπίζουν τον διαβήτη

Μέτρο στην κατανάλωση και ποικιλία συνιστούν οι επιστήμονες, εντάσσοντας σχεδόν κάθε τροφή στο διαιτολόγιο ασθενών.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάπαρης

Η κάπαρη αποτελεί μία από τις γαστριμαργικές απολαύσεις της Μεσογείου, που συναντάται από την Τουρκία μέχρι την Ισπανία και καταναλώνεται με μεγάλη ευχαρίστηση σε όλες τις χώρες που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Σαλάτα με αχλάδι, σταφύλια και κάσιους

Θα χρειαστείτε πράσινα λαχανικά, αχλάδι, σταφύλι, κάσιους, κάρυ, καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.