Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008

Καφεΐνη και οστεοπόρωση

Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Υπάρχουν κάποιες μελέτες που έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μεγάλη δόση καφεΐνης συσχετίζονταν με απώλεια οστικής μάζας σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Υπνος και μεταβολισμός

Μπορεί η έλλειψη ύπνου να οδηγήσει σε παχυσαρκία και εμφάνιση άλλων νοσημάτων;

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Νερό… ο λευκός χρυσός

Με μηδενική θερμιδική αξία, είναι ιδανικό για όλες τις δίαιτες. Παρουσιάζεται σαν πρότυπο του τέλειου υγρού και διαθέτει τεράστια ζωτική και θρεπτική αξία, σε σημείο μάλιστα που κανένας άνθρωπος, ζώο η φυτό, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Σπαγγέτι με λουκάνικο γαλοπούλας

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε αντικολλητικό σκεύος ψήστε το λουκάνικο γαλοπούλας. Σε άλλο σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τοποθετείστε τα κολοκύθια και τις πιπεριές.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Το γιαούρτι στην καλοκαιρινή διατροφή

H κατανάλωση γιαουρτιού φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του μέσου όρου ζωής, σύμφωνα με μελέτες. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι ο καθένας από εμάς έχει ανάγκη από ένα γιαούρτι την ημέρα, είτε σαν κολατσιό είτε σαν συμπλήρωμα του κυρίως γεύματος.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Οι γλυκαντικές ουσίες των αναψυκτικών και η υγεία των οστών

Μια πρόσφατη ανασκόπηση των διατροφικών μας συνηθειών ανίχνευσε πως η δυτικού τύπου διατροφή μας είναι πλούσια σε γλυκαντικές ουσίες και πως από το 1980 υπήρξε μια στροφή από τη χρήση της ζάχαρης ως γλυκαντική ουσία στο γνωστό πλέον σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Πού ωφελεί το α-λινολενικό οξύ

Παρόλο που η σημασία του α-λινολενικού οξέος (ALA), του μοναδικού απαραίτητου ω3 λιπαρού οξέος, είχε μέχρι πρότινος παραβλεφθεί πρόσφατες έρευνες επιδεικνύουν τα καρδιοπροστατευτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη του.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με κολοκύθια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε ένα ταψί τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω τους ρίξτε τον πολτό τομάτας και τις ψιλοκομμένες φρέσκιες τομάτες. Τοποθετείστε τις φέτες κολοκύθας και κολοκυθιών γύρω από τα φιλέτα κοτόπουλου.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Οι ανάγκες των αθλητών σε βιταμίνες

Το ταλέντο, η εντατική και αποτελεσματική προπόνηση είναι αναμφισβήτητα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη δημιουργία ενός κορυφαίου αθλητή.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008

Σουσάμι, Ταχίνι, Χαλβάς: Ιδανικές τροφές για όλο το χρόνο

Ένα προϊόν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά τη θεραπευτική του χρήση από τα αρχαία κιόλας χρόνια, είναι το σουσάμι.