Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Hawaiian Chicken

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Χύστε το φλυτζάνι του ρυζιού στο ταψί. Εν συνεχεία προσθέστε τα μέρη κοτόπουλου, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί με μεγάλη θρεπτική αξία

Οι περισσότερες συνταγές μοιάζουν στα βασικά τους υλικά. Ωστόσο ποιοι γευστικοί συνδυασμοί έχουν πιό έντονη διατροφική αξία;

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008

Προστατέψτε τον οργανισμό σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι ο οργανισμός μας έχει αυξημένες απαιτήσεις σε νερό και όχι τόσο σε τροφές συμπαγείς και χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρά.

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008

Μπορεί ο τρόπος μαγειρέματος να κάνει τη διαφορά στις θερμίδες;

Ο τρόπος μαγειρέματος αποτελεί μία ουσιαστική παράμετρο στην σύγχρονη προσέγγιση του τεράστιου προβλήματος της παχυσαρκίας, καθώς μπορεί να επηρεάσει δραματικά το σύνολο των προσλαμβανόμενων θερμίδων.

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008

Όσα θέλετε να μάθετε για την καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι μια φυσική ουσία που απαντάται στη φύση σε φύλλα, καρπούς ή φρούτα τουλάχιστον 63 ειδών του βασιλείου των φυτών σε όλο τον κόσμο και αποτελεί τμήμα μιας ομάδας ενώσεων, γνωστών ως μεθυλοξανθίνες. Οι πιο γνωστές πηγές καφεΐνης είναι ο καφές, το κακάο και τα φύλα τσαγιού.

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008

Μακαρόνια με μοσχάρι και μανιτάρια

Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το κομμένο φιλέτο μοσχαριού με το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέστε τη ρίγανη και αλάτι. Μετά από 10 λεπτά προσθέστε και τα μανιτάρια.

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στα βρέφη

Με τον όρο γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) εννοούμε την άνοδο των υγρών του στομάχου στον οισοφάγο (το σωλήνα που συνδέει το στόμα με το στομάχι) κατά τη διάρκεια της σίτισης ή μετά το γεύμα.

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008

Το καλοκαίρι, ιδανική εποχή για μεσογειακή διατροφή

Το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής έχει χαρακτηριστεί από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ένα από τα πιο ισορροπημένα και υγιεινά πρότυπα διατροφής, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008

Επιτρέπονται οι δίαιτες στα παιδιά;

Πώς αντιμετωπίζονται διαιτολογικά τα παχύσαρκα παιδιά; Επιτρέπονται οι δίαιτες αδυνατίσματος στα παιδιά;

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008

FAD diets...οι ιδιόρρυθμες δίαιτες

Οι περισσότερες από τις δίαιτες αυτές ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς τις δεκαετίες ’70 και ’80, ενώ πολλές από αυτές εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα. Πρωτοεμφανίστηκαν στην Αμερική κυρίως, αλλά πολύ γρήγορα έκαναν το γύρο του κόσμου.