Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008

FAD diets...οι ιδιόρρυθμες δίαιτες

Οι περισσότερες από τις δίαιτες αυτές ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς τις δεκαετίες ’70 και ’80, ενώ πολλές από αυτές εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα. Πρωτοεμφανίστηκαν στην Αμερική κυρίως, αλλά πολύ γρήγορα έκαναν το γύρο του κόσμου.

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008

Σολομός: Πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία

Πρόκειται για μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση, που αξίζει να δοκιμάσετε και να εντάξετε στις διατροφικές σας επιλογές.

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008

Το σκόρδο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008

Φαβoκεφτέδες: Παραδοσιακή συνταγή της Μήλου

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί παραδοσιακή συνταγή που προέρχεται από την Μήλο και είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να καταναλώνεται ένα όσπριο που, παρότι ήταν πολύ διαδεδομένο στο παρελθόν στη χώρα μας, φαίνεται πλέον πως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην κλασσική μορφή του, αυτή της βραστής φάβας.

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008

Τι πίνουν τα παιδιά όταν βρίσκονται έξω από το σπίτι;

Οι μεγάλες δυτικές αλυσίδες καφετεριών έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, βρίσκοντας φανατικούς υποστηρικτές κυρίως σε άτομα εφηβικής ηλικίας. Οι καφετέριες αυτές αποτελούν πλέον αγαπημένο σημείο συνάντησης μετά το σχολείο ή πριν το φροντιστήριο ή στην απογευματινή βόλτα.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Φρουτοφαγία: είναι υγιεινή η παρατεταμένη χρήση της;

Τα τελευταία χρόνια που το φαινόμενο της παχυσαρκίας εξαπλώνεται με επιδημικές διαστάσεις, διάφορες διαιτητικές τεχνικές έχουν επιστρατευθεί για την αντιμετώπισή του.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008

Παιδικά τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ: πόσο θρεπτικά είναι;

Πολύ πρόσφατα, στην Οτάβα του Καναδά, έγινε μια έρευνα που στόχευσε στη διατροφική ανάλυση των τροφίμων που υπάρχουν σε ένα σούπερ μάρκετ και απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008

Μανιταρόπιτα με λίγες θερμίδες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο.

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008

Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μείωσης του βάρους και αύξησης της θρεπτικής αξίας του ημερήσιου διαιτολογίου παιδιών και εφήβων.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Αλκοόλ: Ποιά είναι τα οφέλη του;

'Μέτρον άριστον', η πολυδιατυπωμένη αυτή αρχή στο χώρο της Διατροφής φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και τις διάφορες παθήσεις.