Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Αλκοόλ: Ποιά είναι τα οφέλη του;

'Μέτρον άριστον', η πολυδιατυπωμένη αυτή αρχή στο χώρο της Διατροφής φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και τις διάφορες παθήσεις.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008

Παγωτό: Πόσο θρεπτικό είναι;

Είναι ο δροσερός σωτήρας του καύσωνα και φυσικά από τις πιο γλυκές απολαύσεις για την ανθρώπινη γλώσσα…

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008

Δίαιτες: νεότερα δεδομένα

Στο παρελθόν έχουν συγκριθεί οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών και έχει δειχθεί πως οι πρώτες αποτελούν μια καλή εναλλακτική στις δεύτερες όταν στόχος είναι η απώλεια σωματικού βάρους.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Το αίνιγμα των ανθρώπινων λιποκυττάρων

Πιστεύεται πως ο αυξημένος όγκος των λιποκυττάρων εξαιτίας αυξημένης αποθήκευσης λίπους, πιθανότατα λόγω αυξημένης κατανάλωσης θερμίδων ή και μειωμένης φυσικής δραστηριότητας, αποτελεί τον σημαντικότερο από αυτούς.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Προσοχή στις διακοπές

Με το ξεκίνημα της θερινής περιόδου και την αύξηση της θερμοκρασίας υπάρχουν αρκετά σημεία που σχετίζονται με τη διατροφή και που θα πρέπει να προσέξουμε.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Foisgras... το ‘βούτυρο των θεών’

Το φουαγκρά παράγεται από το υγιές συκώτι πάπιας ή χήνας, με το πρώτο να καταναλώνεται περισσότερο και το δεύτερο να υπερτερεί σε ποιότητα.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Κυτταρίτιδα: τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες σχεδόν τις γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωή τους. Με δεδομένο ότι και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη...

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008

Βιοενεργά συστατικά των τροφίμων

Η πρόοδος της επιστήμης της διατροφής τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωρίσει διάφορα βιοενεργά πεπτίδια και πρωτεΐνες τροφίμων τα οποία δε χρησιμεύουν μόνο για την κάλυψη των θρεπτικών αναγκών μας, αλλά έχουν και ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

Ο ‘κόκκινος χρυσός’ της ελληνικής γης

Η καθημερινή χρήση του κρόκου ως καρυκεύματος αλλά και ως παραφαρμακευτικού σκευάσματος φαίνεται να δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα που αφορά στην πρόληψη και θεραπεία ανίατων ασθενειών (καρκίνος, καρδιαγγειακά).

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008

Βασιλικός πολτός

Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία.