Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Πώς καταπολεμάται το hangover;

Με τον όρο Hangover εννοούμε το άθροισμα των ανεπιθύμητων φυσιολογικών συνεπειών μετά από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Οι πιο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν τον πονοκέφαλο, τη ναυτία, την ευαισθησία στο φως, την υπνηλία, τη δυσφορία και τη δίψα.

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Κοκτέιλ pick me up No69

Θα χρειαστείτε vodka, χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμόνι, χυμό λαχανικών, μέλι, σόγια σως και πιπέρι.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008

Χρειάζεται 'συμπλήρωμα' η Μεσογειακή Πυραμίδα;

Μελέτες δείχνουν ότι η Μεσογειακή διατροφή καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του γενικού πληθυσμού και αποτελεί ένα πλάνο διατροφής που προστατεύει από την εμφάνιση χρόνιων νόσων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008

Ρεβίθια με σπανάκι, μάραθο και τομάτα

Τα ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως μη αμυλώδεις πολυσακχαρίτες και χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008

Κοτόπουλο με σως μελιού

Η συνταγή είναι για 4 μερίδες και η μια μερίδα περιέχει 390 θερμίδες.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008

Τα οφέλη της χορτοφαγίας

Η χορτοφαγία είναι μια διατροφική συμπεριφορά, μια στάση ζωής για πολλούς, που χαρακτηρίζεται από τη μη κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και των υποπροϊόντων τους, ενώ πιο αυστηρές μορφές αποκλείουν τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το μέλι.

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008

Χορτόπιτα

Η συνταγή αποτελεί άλλη μια παραδοσιακή πίτα από τις πολλές που συναντούμε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008

Βιταμίνη D και κατάθλιψη

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και αυξημένες εκκρίσεις ορμονών από τον παραθυρεοειδή αδένα, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης σε ηλικιωμένα άτομα.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Διατροφή κατά της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση αποτελεί τη συνηθέστερη μεταβολική νόσο των οστών στη σύγχρονη εποχή μας, ιδίως στο Δυτικό κόσμο. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστή η συχνότητα εμφάνισης της κατάστασης αυτής κατά το παρελθόν, ώστε να γίνουν οι ανάλογες συγκρίσεις και συσχετίσεις.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

Δίαιτα και προσωπικότητα

Το ξέρετε ότι υπάρχουν τέσσερεις τύποι προσωπικότητας στους οποίους μπορούμε να καταταγούμε περίπου όλοι; Γνωρίζετε επίσης ότι αυτή η κατάταξη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ή την αποτυχία της δίαιτάς σας; Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με την κάθε προσωπικότητα τι πρέπει να προσέχετε και τι τελικά σας ταιριάζει.